Afbeelding
Foto: Carmen De la Rambelje

Gasterij de Kladde een ware West-Brabantse beleving

Algemeen

LEPELSTRAAT - Cora en Jan-Dries Luijks openden op 17 mei 2018 Gasterij de Kladde. Zij kozen voor deze oer-Brabantse en brede benaming voor hun 'uitspanning waar gasten van de nodige eet- en drinkwaren worden voorzien'. En dat is het zeker, veel breder dan het café dat zich ruim 70 jaar op deze plaats bevond en wat in 2001 gesloten werd. Zij liepen al enige tijd rond met het idee om een Bed & Breakfast op te zetten, maar vonden daar pas echt de mogelijkheid toe toen dit historische café nabij hun woning te koop kwam. Ze aarzelden geen moment en gingen aan de slag met de invulling van deze plek waar oude tijden kunnen herleven.

Gasterij de Kladde biedt de historie van het gebied als het gaat om oorlogsverleden en watersnood, maar ook het verleden van een West- Brabants dorp, waar dorps- en buurtbewoners zich in herkennen. De oude elementen van het café zijn namelijk behouden bij de verbouwing en inrichting. De bar, de prijzenkast, de lambrisering, het biljart en natuurlijk het pand op de bekende locatie roepen veel herinneringen op.

Voor fietsers en wandelaars die Gasterij De Kladde aandoen, ligt deze op een knooppunt van fiets (nr. 54)- en wandelroutes (nr. 26), en aan een van de Brabantse Wandelroutes in buurtschap Kladde. Cora biedt bezoekers de ruimte op het terras en een gastvrij verblijf binnen met een keuze uit een kleine kaart, een drankenkaart met warme en koude dranken en dagelijks vers gebak. Groepen kunnen er terecht voor feestjes, high tea, buffetten arrangementen en vergaderingen. Basis van het aanbod uit eigen keuken is 'vers' en vooral gebaseerd op producten uit de streek. Vanaf juli wordt er ook ambachtelijk schepijs aangeboden. Informeer ook naar de maandelijkse high tea's. De Bed and Breakfast, met 8 slaapplaatsen, wordt dit najaar gerealiseerd. Gasterij de Kladde is geopend op donderdag tot en met zondag (en zon- en feestdagen) vanaf 10.30 uur en de andere dagen op afspraak.

Gasterij De Kladde
Kladde 12
4664 TC Lepelstraat
Tel. (0164) 652816

www.gasterijdekladde.nl
info@gasterijdekladde.nl