Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Uitreiking van de cheque door het bestuur van het Koppeltoernooi aan de Colweghe.
Uitreiking van de cheque door het bestuur van het Koppeltoernooi aan de Colweghe.

Koppeltoernooi mega succes voor Colweghe

HALSTEREN - Het bestuur van Koppeltoernooi Cafeeke de Beek heeft het wederom voor elkaar gebokst! Jaarlijks spelen 32 biljarters, 16 koppels een toernooi ten bate van het goede doel. Een lokaal goed doel dat de hulp goed kan gebruiken. Tijdens het weekend van 22, 23 en 24 juni werd er gebiljart voor de Colweghe, een begrip op Halsteren.

Er werd gespeeld in 4 poules. De biljarters diende 25 caramboles te maken en 2 3-banders om naar de volgende rondes te komen. Uiteindelijk stonden Jan Jansen / Ger Rampart en André Botermans / Piet Verstraten in de finale. Ger toonde zich een zeer goed biljarter en Jan Jansen deelde in de vreugde door op belangrijke momenten de juiste ballen te maken. Het bleek een winnende combinatie tijdens het weekend. De 50 caramboles en één driebanden werden binnen korte tijd gemaakt. De 89-jarige Rinus Koevoets werd verkozen als "beste-speler" van het toernooi. Zijn spel is doordacht, verfijnd en de klasse druipt er vanaf. Het bestuur was het unaniem eens dat Rinus de prijs echt verdiende.

Nadat alle prijzen uitgereikt waren was het tijd om de cheque in te gaan vullen en de delegatie van de Colweghe niet langer in spanning te laten. Jantine van Zomeren, Penningmeester Koppeltoernooi, maakte het bedrag bekend. nadat de cijfers in waren gevuld stond er een bedrag van maar liefst €2138,11. Dit bedrag is mede mogelijk gemaakt door heel veel goede sponsoren (te vinden op de FB-pagina van het KT), de loterijen en alle deelnemers. Bestuur Koppeltoernooi Cafeeke de Beek dankt iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

De cliënten van de Colweghe zullen onder andere voorzien worden van nieuw gereedschap om mooie kunstwerken te maken. Veel van deze werken worden te koop aangeboden in de winkel van de Colweghe.

Meer berichten