Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
De geslaagden en onderscheiden leden.
De geslaagden en onderscheiden leden. (Foto: Sophia Piesens)

Weer vijf diploma's EHBO Ossendrecht

OSSENDRECHT - Wethouder Jeffrey van Agtmaal is trots op EHBO Ossendrecht. Niet alleen zijn de vrijwilligers op allerlei evenementen te vinden zoals bij het Adrie van der Poel-evenement, KPJ, carnaval, de kermisloop, braderie et cetera, maar wat hij vooral fantastisch vindt is de mentaliteit van de vereniging: "Niet lullen maar poetsen, een vereniging met de juiste insteek."

Dat blijkt maar weer nu het AED apparaat weg moet van een locatie omdat de bewoners zijn verhuisd en het huis wordt verkocht. Zonder problemen wordt er dan geregeld dat het apparaat een nieuwe plek krijgt. Bij Motorservice Ossendrecht in de Molenstraat zal het AED apparaat komen te hangen. Van Agtmaal is dan ook blij dat hij deze avond 5 diploma's mag uitreiken aan mensen die het examen voor Eerste Hulpverlener met goed gevolg hebben afgesloten. Weer vijf mensen erbij die in een noodsituatie hulp kunnen bieden, waaronder de heer van Bentum. De reden dat hij het diploma is gaan halen is omdat hij zelf gereanimeerd is tijdens een hartaanval. Hij heeft erna gelijk besloten dat hijzelf ook wil kunnen reanimeren.

Tevens werd deze avond aan elf leden een jaarspeld uitgereikt omdat zij 10, 20, 30, 40 jaar of langer lid zijn van de vereniging en in het bijzonder de heer Cees van Gurp en de heer Piet Clarijs die respectievelijk 50 en 45 jaar lid zijn en al die jaren trouw hun herhalingslessen hebben gevolgd. Als blijk van waardering voor belangrijke diensten, bewezen aan de bond en aan de eerste hulp, kregen mevrouw Veraart-Kil en de heer van Dooren een bronzen bondsinsigne en mevrouw Schot en de heer Clarijs een zilveren bondsinsigne opgespeld. Uiteraard werden de twee lotusslachtoffers mevrouw Jansen-Clarijs en mevrouw Emmy Averdieck weer in de bloemetjes gezet.

De belangrijkste punten van de vergadering deze avond waren het unaniem kiezen van een nieuwe penningmeester, mevrouw Kweekel, het showen van de nieuw aangeschafte EHBO tas die een stuk groter is en veel meer spullen bevat. De EHBO caravan is aan vervanging toe, na de zomervakantie gaat men op zoek. En er is een aanvraag voor ondersteuning binnen gekomen voor de NK Wielrennen in Hoogerheide.

Meer berichten