Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Carmen De la Rambelje

Zaterdag 7 juli open dag bij grote plantenveredelaars

RILLAND - In de Scheldedelta in de polders bij Rilland-Bath is zaterdag 7 juli aanstaande veel te beleven voor jong en oud. Drie wereldspelers in de zaaizaadveredeling van landbouwgewassen – Limagrain, Hazera en SESVanderHave – openen dan hun deuren voor het grote publiek. Kom langs en ontdek hoe onderzoekers en plantwetenschappers de basis leggen voor jouw voedsel!

Door de gebouwen en laboratoria is een interessante rondgang uitgezet en op een speciaal aangelegd demonstratieveld kun je kennismaken met tientallen verschillende landbouwgewassen: van maïs tot suikerbiet, van graan, ui, bruine boon tot vlas. Verder zie je in de biodiversiteitsetalage hoe landbouw en natuur uitstekend samengaan en hoe slimme technologie (drones, robots, gps) helpt bij het selecteren van de beste planten. Met de zonnetrein is ook de proefboerderij aan de Westerschelde te bezoeken met diverse kinderactiviteiten.

Zeeland-gedeputeerde Jo-Annes de Bat en José van Egmond, burgemeester van Reimerwaal, zullen tijdens de open dag de allernieuwste veredelingsfaciliteiten openen: 1.500 m2 aan computergestuurde klimaatkamers en kasruimtes om de perfecte plant voor de landbouw van morgen te ontwikkelen. Die plant is vitaal en weerbaar en produceert meer met minder (grondstoffen). Met verantwoorde teelten kunnen boeren zo de groeiende wereldbevolking blijven voeden.

Het terrein is doorlopend geopend van 10:00 tot 16:00 uur. Kijk voor meer informatie op www.deperfecteplant.nl/regiodag.

Meer berichten