Afbeelding

Kermis en Braderie in Ossendrecht

Algemeen

OSSENDRECHT - Ossendrecht, bekend om zijn Bourgondische gezelligheid, pakt weer flink uit tijdens het feestweekend van vrijdag 15 tot en met dinsdag 19 juni. De Ossendrechtse kermis en braderie zijn een begrip in de wijde omgeving. Het mooie dorpje op de Brabantse Wal, verscholen in de bossen en grenzend aan de polders, heeft veel te bieden. En dan vooral tijdens dit weekend met een boordevol programma.

Kermisloop

Vrijdag is de opening van de kermis gevolgd door de kermisloop. De sportieve mensen onder ons kunnen zich op een uniek parcours lekker uitleven. Een uitdaging voor elke fanatieke loper. Ze kunnen kiezen uit verschillende afstanden, zodat ieder zijn eigen limiet kan vaststellen. Na afloop kunnen de deelnemers en supporters genieten van de kermis en een welverdiend drankje op de gezellige terrassen.

Horeca

Op zaterdag is de kermis natuurlijk voor de jeugd een gezellige bezigheid, maar als het weer ons meezit kunnen de ouders lekker genieten bij de plaatselijke horeca, die zullen zorgen voor vertier en muziek in hun café. Het belooft weer een ouderwetse stapavond te worden waarbij men de cafés Harmoniezaal, de Snor en de Boulevard zeker moet bezoeken. 'U krijgt dan vast het gevoel van toen, toen Ossendrecht met cafés als De Boog, de Ketel, Het Hangijzer et cetera the place to be was in de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw.

Braderie

Op zondag is er samen met de kermis de grote braderie, die dit jaar weer veel te bieden heeft. De vele kramen vanaf de Markt tot en met Molenstraat maken de braderie in Ossendrecht tot de langste van de regio horen. De grote diversiteit aan kramen zorgt ervoor dat bezoekers heel veel keus hebben uit allerlei producten. Er zijn dansshows, brandweerdemonstraties, luchtkussens voor de jeugd, natuurlijk de kermis, de kringloopwinkel is open, veel live muziek op de terrassen, eigenlijk teveel om op te noemen. De laatste jaren groeien we ontzettend in het aantal bezoekers. Klaarblijkelijk is het niveau van onze braderie van een hoog gehalte want uit reacties van bezoekers horen wij niets dan positieve reacties. Kortom de moeite waard om Ossendrecht op vaderdag te bezoeken.

Kermis

Op maandag en dinsdag is de kermis gewoon nog lekker geopend en kunnen opa's en oma's, en de ouders lekker met de kinderen naar de kermis. Het kermisgevoel is bij de ouderen onder ons groter dan de jeugd van tegenwoordig, want de kermis was vroeger samen met de carnaval en de wielerkoers het hoogtepunt van het jaar.

Ossendrecht is er klaar voor, een heel weekend feest!

Op de grote Braderie Ossendrecht valt voor jong en oud volop te vinden en te beleven.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding