Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

RKSV Halsteren weeknieuws

Pietersma de held in Assen

De eerste tweeluik van de nacompetitie is in Halsters voordeel uitgevallen. Na een toch wat tegenvallend gelijkspel in de thuiswedstrijd (1-1) op donderdagavond tegen Achilles 1894 uit Assen werd afgelopen zondag de verre uitwedstrijd tegen dezelfde ploeg in Assen gespeeld. Net als in het thuisduel grossierde Halsteren in kansen, maar had het moeite met de afronding. Achilles 1894 kon daar ook nu weer weinig tegenover zetten. De wedstrijd stevende daarmee wederom af op een verlenging. Ook het numerieke overwicht na een rode kaart van de Achilles 1894-speler kon niet worden benut. De 0-0 na de reguliere speeltijd werd gevolgd door een eveneens doelpuntloze verlenging. Het kwam dus aan op een voetbaltombola, penalty's dus. Die kende een slechte start, Thomas van der Spek miste. Omdat ook de eerste penalty van Achilles 1894 werd gemist, was er nog niets aan de hand. De overige strafschoppen werden feilloos benut. Ook Achilles 1894 maakte in de pingelreeks verder geen fouten, dus kwam het aan op op een knock-out-serie van strafschoppen. Daarin nam keeper Ariën Pietersma de eerste en scoorde. Ook Julian van de Kreeke scoorde van 11 meter, waarmee Halsteren weer een voorsprong nam. Achilles 1894 miste de zevende penalty; Pietersma wist de bal te pareren, waarmee Halsteren meteen met de winst aan de haal ging. De eerste horde in de nacompetitie werd daarmee op een spannende wijze genomen, met een hoofdrol voor keeper Ariën Pietersma die afgelopen vrijdag ook nog eens door BN DeStem tot Sportman van het Jaar werd uitgeroepen.

SPIE Pupillentoernooi

Zaterdag vindt de negende editie plaats van het groots opgezette internationale SPIE Pupillentoernooi op sportpark De Beek in Halsteren. Het toernooi is ingedeeld in elf verschillende poules met een maximale bezetting van 44 teams uit België, Zeeuws-Vlaanderen en de eigen regio. Tussen de 400 en 500 pupillen in de leeftijd van 7 tot en met 11 jaar zullen naast wedstrijden ook getest worden in de handigheid op grote spelkussens, zoals storm- en survivalbanen. Maar liefst zes van dergelijke banen zijn daarvoor opgesteld. Deze onderdelen maken ook deel uit van het programma en daarvoor kunnen voor het team de nodige punten verdiend worden. En zoals bijna altijd wie de meeste punten verzamelt wordt de winnaar en krijgt voor zijn team een prachtige prijs. Als u interesse heeft om hier ook eens naar te komen kijken, dan bent u van harte welkom. Het toernooi begint om 9.00 uur voor de JO10- en JO11-teams en om 13.00 uur voor de JO8- en JO9-teams. De uitslagen en tussenstanden zijn via een aparte website te volgen. De link van deze website zal deze week bekend worden gemaakt op de website en social media van RKSV Halsteren.

Ledenvergadering 14 juni

De Algemene Ledenvergadering, die voor donderdag 7 juni gepland stond, is vanwege de nacompetitiewedstrijd van Zondag 1 verplaatst naar 14 juni. www.rksvhalsteren.nl

Meer berichten