Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Onbetwistbaar goud voor Gijs Verresen

HOOGERHEIDE – Remco Broos heeft zijn opvolger. De Roosendaalse goalgetter liet zich in het seizoen 2005-2006 op grond van 24 treffers in dienst van METO als beste goalmaker van de gemeente fêteren. Sindsdien was het stil aan het Gouden front. Steevast ging de eretitel naar Huijbergen, Ossendrecht, Woensdrecht of Putte. Tot het unicum van een volledig Woensdrechts onderonsje in de Vierde Klasse A. Voor het eerst in de 26-jarige historie kon er met dezelfde maten worden gemeten. Gijs Verresen kwam, zag en overwon. De aanvalsleider werd onbetwistbaar winnaar van de Gouden Schoen der Topscorers 2017-2018.

De 19-jarige eerstejaarsstudent fiscale economie vulde de leegte op die Bjorn Verbrugge achterliet. De boomlange spits kwam wegens een rugblessure dit seizoen niet in actie. Coach Peter Deelen boetseerde met de geroutineerde Joey van Hooijdonk en talent Gijs Verresen aan een perfect alternatief. Beide spelers stonden steevast in het METO-basiselftal en namen samen bijna 60 procent van de productie voor hun rekening. Met name de trefzekerheid van Verresen kende geen grenzen. Hoewel er wel eens een kans bleef liggen, insiders spraken over vormverlies, wist hij toch nagenoeg wekelijks zijn goaltje mee te pakken. In de 26 competitieduels liet hij van iedere tegenstander minimaal eenmaal de doelman de bal uit het net vissen! Slechts zes wedstrijden wist hij niet tot scoren te komen. Ondanks belangstelling van buitenaf blijft de aanvaller zijn club ook volgend seizoen trouw.

In de schaduw bereikte ODIO-routinier Coen Michielsen een persoonlijk hoogtepunt. In tegenstelling tot voorgaande coaches posteerde Peter van Oirschot hem als eerste afmaker. Het resulteerde in 17 goals en een zilveren schoen. Brons is er voor zijn aanstaande teamgenoot Gino Boer. In 18 duels kwam hij 16 maal namens Grenswachters tot scoren.

Meer berichten