Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Nick Michielsen, Judith van den Eijnden en alle CDRO-vrijwilligers hopen op een onvergetelijke Roparundoorkomst in Ostrecht, dorp van de rijzende zon.
Nick Michielsen, Judith van den Eijnden en alle CDRO-vrijwilligers hopen op een onvergetelijke Roparundoorkomst in Ostrecht, dorp van de rijzende zon. (Foto: Dennis van Loenhout)

CDRO laat Roparunzon opkomen

OSSENDRECHT – Ostrecht, dorp van de rijzende zon. Onder dat thema rennen de lopers van de Roparun in de vroege ochtend van tweede Pinksterdag door Ossendrecht. Het Comité Doorkomst Roparun Ossendrecht werkte zich al maanden voor de Roparun in het zweet om er een mooie doorkomst van te maken. Maar pas als het druk wordt, komt dat harde werk echt tot leven.

Al meer dan 20 jaar is de doorkomst van de Roparun een bijzondere dag in Ossendrecht. De lopers en fietsers worden door massa's publiek met het hart op de juiste plaats door het hele dorp toegejuicht. De vorig jaar overleden CDRO-stamvader Gerhard Schür zei het ooit heel mooi: "Dan krijg je vleugeltjes tot Rotterdam!" Roparundeelnemers zijn unaniem: de doorkomst in Ossendrecht is fantastisch, en geeft een onmisbare boost voor de loodzware laatste kilometers. En CDRO-voorzitter Nick Michielsen (26), die vorig jaar het stokje overnam van het Ossendrechtse Roparun-icoon Sjef van den Bergh kan het niet genoeg benadrukken: "Onze doorkomst valt steevast in de prijzen, en met het prijzengeld kunnen we ontzettend mooie dingen doen voor kankerpatiënten in onze eigen regio. Daarom willen we zo ontzettend graag dat het druk wordt op Tweede Pinksterdag. Ja, het is vroeg opstaan, maar iedereen die komt kijken doet niet alleen iets voor de Roparunners, maar dus ook voor de kankerpatiënten in de eigen omgeving!"


Kort na de Roparun van 2017 begon CDRO al na te denken over de doorkomst van 2018. Zoals elk jaar werd er een mooi thema verzonnen, voor 2018 is dat "Ostrecht, dorp van de rijzende zon". "Een verwijzing naar Japan, maar natuurlijk ook naar de zon die boven Ossendrecht opkomt na een lange Roparunnacht", zegt Nick. In maart startte de bouwploeg van CDRO met het maken van ontelbare versieringen: de bekende banieren, maar ook een grote Chinese draak en een Ostrechtse replica van de Taj Mahal. "En onze bekende brug krijgt dit jaar een Japans tintje", verklapt Nick alvast.


Samen zijn Judith en Nick trots op alle CDRO-vrijwilligers, die in de schaduw van het Roparun ook een enorme prestatie leveren. "Op zaterdag wordt alles klaargezet, zodat we op zondag zo snel en efficiënt mogelijk kunnen opbouwen", zegt Nick, "op zondagavond zijn we natuurlijk bij de kindersponsorloop, en daarna kunnen we misschien heel even slapen voor de eerste Roparunteams in het dorp arriveren. De doorkomst zelf is voor ons stressvol, omdat we alles in goede banen moeten leiden. Maar als we na afloop alle verhalen van onze vrijwilligers horen, en de reacties op social media lezen rest er maar één gevoel: trots."


CDRO is tot in de puntjes voorbereid, en gaat voor 100% voor een succesvolle doorkomst. Nick en Judith verheugen zich erop: "Wij zorgen dat het dorp schitterend wordt versierd, we hopen dat iedereen komt kijken en ook zoveel mogelijk mensen in zijn omgeving overhaalt om te komen. Onze horeca is open en zorgt voor muziek, tot het moment dat wij om 2.00 uur de eerste Roparunners hopen te verwelkomen. Daarna doet de geest van de Roparun de rest. Laten we hopen dat ook Moeder Natuur meewerkt en dat het mooi weer wordt!"

Meer berichten