Lydia van Loon, lid van de commissie Lentefeesten van Winkelhart Hoogerheide, hoopt weer op veel bezoekers.
Lydia van Loon, lid van de commissie Lentefeesten van Winkelhart Hoogerheide, hoopt weer op veel bezoekers. Foto: Bep Tielemans

Lentefeesten traditie op Hemelvaartsdag

Algemeen

HOOGERHEIDE – Al meer dan 40 jaar wordt in Hoogerheide op Hemelvaartsdag de lente gevierd in een centrum vol kramen, muziek en gezelligheid. De editie 2018 op donderdag 10 mei belooft weer een volle dag in het hart van het dorp dat zal bruisen van activiteiten voor jong en oud.

Organiserende winkeliersvereniging Winkelhart Hoogerheide heeft ook dit jaar weer alles op alles gezet om de Lentefeesten tot een succes te maken. Om 10.00 uur barst het spektakel los waar een jaar lang naartoe is gewerkt. Lydia van Loon is lid van commissie Lentefeesten van Winkelhart Hoogerheide en zegt: "Onze Lentefeesten zijn in de regio van oudsher de eerste grote buitenmarkt van het seizoen. Je merkt dat mensen ons van heinde en verre weten te vinden. We bieden ruim honderd kramen en daardoor is het altijd gezellig druk in de Raadhuisstraat. We hopen ook dit jaar op mooi weer en veel bezoekers!"

Kermis en kinderrommelmarkt
Vrijwel alle winkeliers in het centrum van Hoogerheide openen op Hemelvaartsdag hun deuren en verwelkomen het publiek in hun zaak, vaak voor een kennismaking met nieuwe producten of mooie aanbiedingen. Op het Sint Lucasplein wordt weer een grote kermis ingericht met attracties voor alle leeftijden. De Scheldezonen tekenen traditiegetrouw voor de organisatie van deze kermis; jammer genoeg zal dit jaar hun eigen tent met muziekoptredens ontbreken. Tussen de kermis en de echte Lentefeesten ligt de Flemingstraat, die vanaf 8.00 uur in het teken staat van de Kinderrommelmarkt. "Het is altijd een prachtig gezicht met al die kinderen die hun spulletjes uitstallen op een kleedje en zo een zakcentje proberen te verdienen. Juist omdat dat zo mooi is staan we geen handelaren en auto's toe in de straat, de kinderen maken die rommelmarkt en iedereen geniet ervan!", legt Lydia van Loon uit.

American show
Ook de jaarlijkse American Cars & Bikes-show met livemuziek en food & drinks belooft een spektakel wordt voor wie van oldtimers, motoren of 'Amerikaans' houdt. Autoliefhebbers kunnen ook het hart ophalen aan tuning.

Spinningmarathon
Ten bate van Stichting The Air team CF vindt bij de entree van de Raadhuissstraat bij Eetcafé 't Klavertje tussen 10.00 en 18.00 uur een spinningmarathon plaats. Hiermee wordt geld ingezameld voor mensen met Cystic Fibrosis. Voor €7,50 kun je zelf een uur meefietsen en zo het goede doel steunen", zegt Lydia, "inschrijven kan via spinning4air@gmail.com."

Lydia en haar collega's van Winkelhart Hoogerheide verheugen zich op de Lentefeesten. "Als ondernemers zijn wij het hele jaar bezig met de voorbereidingen en doen alles om de Lentefeesten zo mooi mogelijk te maken. Dit jaar zijn we daarbij voor het eerst geholpen door Euromarkt Sint Christoffel. Dankzij hun kennis en netwerk zijn er mooie details toegevoegd aan onze Lentefeesten. Zo wordt het elk jaar een stukje leuker op Hemelvaartsdag!"