METO-Grenswachters van cruciaal belang

Algemeen

HOOGERHEIDE – Meer en meer wordt het kaf van het koren gescheiden. In de Vierde Klasse A van het zondagvoetbal neemt men wekelijks elkaar de maat. De Zeeuws-Vlaamse bolwerken contra de West-Brabantse enclave. De onderlinge Woensdrechtse twisten alwaar de stellingen worden ingenomen. Wie zich eind mei uiteindelijk de beste mag weten is medio maart nog ongewis.

Steeds nadrukkelijker scheidt een handvol zich van het achtervolgende peloton af. Clinge vormt een vreemd eend in de bijt met Grenswachters, METO, ODIO en NSV. Om enkele titelaspiraties levend te houden wacht volgende week wacht in Hoogerheide een nieuwe uitdaging. De winnaar van METO-Grenswachters mag blijven dromen van een mooi slotakkoord!

De dertiende Woensdrechtse derby van dit seizoen mag als cruciaal worden bestempeld. De driepunter van importantie. Insiders reppen over een lichte favorietenrol voor de Putse formatie. Groengeel heeft, door een wedstrijd minder, iets minder verliespunten dan koploper METO en zit in een positieve flow. Aan de andere kant wist men deze eeuw in acht voorgaande ontmoetingen niet eenmaal te winnen. Een op voorhand interessante ontmoeting van de productiefste aanvalslinie enerzijds en achterhoede met minste doelpunten tegen anderzijds. De Grenswachters-defensie met in het hart Dennis Wilting, notabene van roodwitblauwe komaf!

Zoals zoveel voetbalgekke jongetjes uit Hoogerheide meldde ook Dennis Wilting (25) zich op jonge leeftijd op het Jac van Hoek Sportpark aan de Huijbergseweg. Hij doorliep alle jeugdelftallen en haalde op 25 september 2011het hoogst haalbare: METO 1. Trainer/speler Danny Mathijssen liet de verdediger uit tegen DSE (1-2) debuteren in het elftal dat later zelfs zou promoveren naar de Derde Klasse! In de daaropvolgende seizoenen vormde Dennis Wilting een vaste waarde voor de METO-hoofdmacht. "De nieuwe trainer Peter Deelen hield echter vast aan zijn voetbalvisie. In dat seizoen kwam ik minder aan spelen toe en besloot op een uitnodiging van mijn oud-trainer Danny Mathijssen in te gaan en stapte over naar de ambitieuze plannen van RBC. Het werd al bij al een mooi en ook leerzaam jaar met uiteindelijk een kampioenschap en dus tot gevolg. Toch was er gedurende het seizoen iets gaan knagen bij me. Ik merkte dat ik sfeergevoelig was en de derby's enzovoorts miste."

Wij-gevoel

De Grenswachters-coach Patrick Arnouts oriënteerde zich reeds in vroeg stadium op zijn nieuwe betrekking en was ter ore gekomen dat Dennis Wilting in twijfel stond. Diverse gesprekken verder werd de verdediger voor het nieuwe seizoen aan de Putse selectie toegevoegd. "Er was absoluut geen must om RBC te verlaten. Normaal gesproken had ik nu nog in de Derde klasse gespeeld. Ik kreeg echter een warm gevoel bij Grenswachters en besloot de sprong naar weer wat anders te wagen. En nog geen minuut spijt. Aparte vereniging met een sterk wij-gevoel. Zowel binnen als buiten het veld", aldus Dennis Wilting. Ook trainer Patrick Arnouts is dik tevreden over 'zijn aankoop'. "Samen met Mark Leenaerts vormt hij een haast onneembaar blok van achter. Dennis beschikt over een enorm spelzicht waarmee het spelen tegen een soms iets te snelle spits wordt gecompenseerd. Goed om hem erbij te hebben!"

Voor Hoogerheidenaar Wilting vormt de derby tegen METO een wedstrijd van buitencategorie. "Het blijft apart om aldaar in de andere kleedkamer te stappen. Het is overigens niet de eerste keer. Vorig jaar keerde ik met RBC ook al op voor mij heel bekend terrein terug. Het weerzien met die gasten was leuk. Op een paar opmerkingen van enkele supporters, wellicht teleurgesteld vanwege een 1-4 nederlaag, na. Met een groot gedeelte van het team speelde ik twee jaar geleden nog samen. Jongere spelers als Gijs Verresen, Jens Hermans, Levi Deelen, Martijn Pieters heb ik als B-junior, samen met Peter Deelen, getraind."

De confrontatie met zijn oude liefde heeft voor de bijna afgestudeerde gymleraar weinig geheimen. "METO heeft een sterk team met een hoop technisch begaafde spelers en een gevaarlijke voorhoede. Wij zoeken meestal naar een voetballende oplossing. Lukt dit niet dan stropen we de mouwen op en binden de strijd aan. Hier zit hem het verschil tussen beide teams. Verder is onze topscorer Gino Boer terug van een schorsing. Kortom, we zijn er klaar voor. Stand? 1-2", besluit de rots in de Grenswachters-branding Dennis Wilting.