Afbeelding

Column: Renate

Algemeen

Ik hou van René van der Gijp. Ik ken hem nog als de frivole, nonchalante rechtsbuiten van PSV. Achter hem stond de oerdegelijke Belgische verdediger Eric Gerets. Die twee hadden altijd ruzie, omdat het de grootste tegenpolen van West-Europa waren. René van der Gijp is een goeie gozer, iemand die iedereen alles gunt.

Als er iemand niet discrimineert dan is hij het. Hij discrimineert niet omdat hij IEDEREEN in de maling neemt. Er zijn heel wat dingetjes op deze wereld waar hij niks aan vindt, maar die mogen van hem lekker blijven bestaan.

Zelf heb ik een hekel aan Boer zoekt vrouw, Mart Smeets, het Koningshuis en Hendrik Groen. Als miljoenen Nederlanders daar echter achteraan willen hobbelen, dan moeten ze dat lekker doen. Een aantal politieke partijen stort zich nu op dat 'verderfelijke programma' Voetbal Inside. Dat vind ik weer een verontrustende ontwikkeling. Bij de uitoefening van vrije meningsuiting, mag je ook een minder geslaagde grap maken, want daar is iedereen het wel over eens: Renate was niet leuk.

Ton Tielemans