Uit handen van voorzitter Erwin van den Heuvel alvast een WVV-shawl voor Gerard Lazarom.
Uit handen van voorzitter Erwin van den Heuvel alvast een WVV-shawl voor Gerard Lazarom.

Nieuwe trainer voor WVV'67

Algemeen

WOENSDRECHT – Regeren blijft vooruitzien. De competitie is nog maar half koers en de prijzen nog lang niet verdeeld. Toch gaat het vizier in de winterse interventie op de lange termijn. Enkele weken terug praaiden Grenswachters, METO, ODIO als ook Vivoo het goede nieuws dat met wederzijdse tevredenheid ook volgend seizoen hetzelfde gezicht voor de diverse selecties zal verschijnen. WVV'67 moest op zoek naar een nieuwe technisch en tactische verantwoordelijke daar Hans Vos na drie seizoenen een overstap naar DEVO te Bosschenhoofd bekendmaakte. Weloverwogen ging 'groenzwart' op zoek, gooide een klein visje uit om vervolgens een kanjer vanuit Bergen op Zoom op het droge te trekken. Gerard Lazarom uit het zicht van de Peperbus!

Verschillende namen passeerden de revue totdat het bestuur vanuit de spelersgroep getipt werd. Het leidde tot een eerste ontmoeting. "WVV'67 belde mij en het resulteerde in een informatief gesprek. Op weg naar huis had ik een goed gevoel. Om me een nog beter beeld van de club te vormen heb ik daarna links en rechts mijn licht opgestoken. Er volgde een tweede gesprek waarin ik definitief ben overtuigd", aldus Gerard Lazarom (62).

Zijn verbintenis met de Woensdrechtse vereniging betekent een weerzien met de Zuidwesthoek. Ruim twee decennia terug zwaaide hij, na zijn debuut bij ZPR, reeds de scepter bij Grenswachters. Daarna vertoefde Lazarom, op twee uitstapjes naar SPS en Steenbergen na, voornamelijk in vertrouwde Bergse contreien. Achtereenvolgens coachte hij Nieuw Borgvliet, Dosko, MOC'17 en FC Bergen. Hoewel in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor succes bieden contracteerde WVV'67 met Lazarom wel een veelvuldig gelauwerde oefenmeester. Met zowel ZPR als Grenswachters promoveerde hij, met Dosko, MOC'17 en FC Bergen werden titels behaald. "En toch begin ik in Woensdrecht gewoon weer op nul. Een uitdaging waar ik zin in heb. Gewoon een paar maal per week op het veld, proberen een groep naar mijn hand te zetten en op zondag kijken of we dit in daden kunnen omzetten."

Veld

Na een kwart eeuw actieve dienst als trainer/coach koos Gerard Lazarom voor een andere functie binnen de voetballerij. Iets buiten de schijnwerpers fungeerde hij als assistent van de huidige MOC-trainer Theo Ducaneaux. Daarnaast is hij voor de club van belang in de rol van hoofd technische zaken jeugd. "Iets waarop ik me toch verkeken heb. Ik ben bewust, om iets meer thuis te zijn, drie dagen gaan werken. Het tegendeel bleek waar. Hoewel het een prachtige functie is, immers MOC heeft momenteel 58 jeugdteams, vergt het toch enorm veel tijd. Thuis vinden ze het daarom ook helemaal niet erg dat ik weer 'gewoon' voor het veld kies", aldus Gerard Lazarom. Op welk niveau dit volgend seizoen zal zijn is vooralsnog even afwachten. WVV'67 verkeert momenteel in de gevarenzone welke teams tot nacompetitievoetbal verplicht. "Natuurlijk hoop ik dat het team zich weet te handhaven in de Vierde Klasse. Een mooie competitie met veel derby's. Aan mij de eer om van een jonge spelersgroep een stabiele vierdeklasser te boetseren!", besluit Gerard Lazarom.