Ronald Clarijs helpt zijn klanten besparen.
Ronald Clarijs helpt zijn klanten besparen. Foto: Dennis van Loenhout

Clarijs advies bespaart

Algemeen

HALSTEREN – Het leven is duur, dus elke cent die je kunt besparen is meegenomen. Clarijs Advies beseft dat als geen ander. De Halsterse specialist in verzekeringen, hypotheken en financieringen denkt daarom mee, en weet hoe besparen werkt, zonder daarbij uit het oog te verliezen wat echt belangrijk is.

Met 18 jaar ervaring in de financiële branche weet Ronald Clarijs (45) waarover hij het heeft. "De markt is continu in ontwikkeling, het is interessant om dat te volgen", zegt hij, "maar het mooiste van dit vak zijn de mensen. Je werkt met starters op de woningmarkt, met jonge ondernemers, met ouderen die hun hypotheek nog eens onder de loep willen nemen. Dat geeft energie, en dat houdt het vak interessant."

De huizenverkoop loopt goed en de hypotheekmarkt is aantrekkelijk door zijn lage rente, niet alleen voor starters. Clarijs Advies is expert op het gebied van rentemiddeling, en Ronald Clarijs adviseert iedereen om die optie serieus onder de loep te nemen. "Het is altijd verstandig om je bestaande hypotheek onder loep te nemen en te zien of oversluiten verstandig is. In veel gevallen kan dat zo zijn, omdat de rente historisch laag is. Natuurlijk betekent oversluiten vaak dat je een boete moet betalen, maar bij rentemiddeling wordt het boetebedrag verdeeld over de te betalen rente. Dus een rentepercentage van 2,5% kan 2,8% worden als de boete erbij geteld wordt. Maar wanneer je op dit moment een rente van 5% betaalt betekent dat nog steeds een flinke besparing."

Garanties
Zoals het verstandig kan zijn om je hypotheek onder de loep te nemen, zo is het ook slim om regelmatig je verzekeringspakket door te nemen om te zien of dat nog in orde is. "In januari zijn er veel premies veranderd door de hoge schadelasten van verzekeraars. Wij werken met garanties waardoor niemand onderverzekerd is, maar het is altijd goed om bijvoorbeeld elke twee jaar te kijken of er ergens betere premies of voorwaarden zijn. Dat doen we graag."

Totaal
Natuurlijk zoekt Clarijs Advies voor elke klant de ideale hypotheek, zonder daarbij afhankelijk te zijn van bepaalde geldverstrekkers. "Voor klanten die bij ons een hypotheek afsluiten verzorgen we ook de eerste aangifte inkomstenbelasting gratis. Een hypotheek gaat gepaard met allerlei fiscale regels, die in de belastingaangifte een mooi voordeel kunnen opleveren en wij zijn daarin thuis", zegt Clarijs, "we kunnen bovendien adviseren over schenkingen, de vermogensheffing en de wijzigingen in het belastingstelsel. En als we dan toch bezig zijn vertellen we ook graag alles over de bijtellingstarieven van leaseauto's en andere interessante zaken. Het draait om het totale financiële plaatje van onze klanten, dat maken we graag zo gunstig mogelijk!"