Afbeelding

Ingrid presenteert nieuwe dichtbundel

Algemeen

HALSTEREN/LEPELSTRAAT - Dichteres Ingrid van der Weegen uit Lepelstraat werkt steeds vaker in opdracht, bijvoorbeeld voor huwelijken of bijzondere gelegenheden, maar ook voor bedrijven. Ingrid: "Het is mooi om te zien dat mijn gedichten mensen raken. Dat is waar ik het voor doe."

Haar nieuwste dichtbundel, het tweede deel van "Door vele vensters", wordt op zondag 28 januari gepresenteerd in het oude Raadhuis van Halsteren. Wethouder Arjan van der Weegen, oud-wethouder Maarten van Eekelen, raadslid Meino Dam en Halsteren-kenner Gerard Brusselaars zullen het publiek toespreken, terwijl de muziek wordt verzorgd door zangeres Chayenne Julay, pianist Anton Nuijten en natuurlijk Ingrid's zussen Anja en Sonja en haar broer Mark. "Iedereen is vanaf 14.00 uur van harte welkom en natuurlijk is de toegang gratis", zegt Ingrid, "er komen gasten vanuit het hele land. Ik ben heel nuchter, en helemaal niet bezig met mijn status als 'dichter', maar als ik bedenk dat mensen uit Amsterdam, Overijssel, Hilversum, Laren en vele andere plaatsen in Nederland die zondag opstaan en speciaal voor mij helemaal naar het Raadhuis van Halsteren komen, dan doet dat wel iets met me."

In het tweede deel van "Door vele vensters" staan zo'n 56 gedichten. De bundel 'rijk geïllustreerd' is in elke boekhandel, maar ook online, te verkrijgen voor €22,50.
Haar stijl omschrijft Ingrid als "gewoon, zoals ik ben". Ze schrijft over het leven, en laat zich inspireren door het leven in de breedste zin van het woord. Dat betekent meteen dat ze inspiratie heeft voor nog veel meer dichtbundels. Het belangrijkste is dat haar gedichten mensen raken.

Verbinding
"Ik wil graag een snaar raken, een verbinding bereiken", zegt ze, "mijn gedichten gaan zelden over mezelf, maar in elk gedicht ligt iets van mezelf. Als ik daarmee iets voor anderen kan betekenen is mijn bundel al bij voorbaat geslaagd.