Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Arian Nefs

Leuke kookworkshop voor kinderen

HUIJBERGEN – Na het echte kerstdiner een paar dagen ervoor mochten de kinderen die ondersteuning krijgen van SDW een kookworkshop volgen in Huijbergen en daar hun eigen driegangendiner maken.

Donderdag organiseerden FysioFaster, SDW en diëtistenpraktijk Els Modderman een driegangen kookworkshop voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar in multifunctioneel centrum “De Kloek” in Huijbergen. Dit betreft de kinderen die ondersteuning krijgen van SDW of waarvan de ouders ondersteuning krijgen van SDW. SDW ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand.

Het initiatief kwam tot stand doordat medewerkers van FysioFaster jaarlijks een budget krijgen voor het realiseren van een goed doel.

Tijdens de workshop werd er gewerkt met gezond eten, in hoop dat de kinderen zo leren ook een gezonde maaltijd te maken.

De bedoeling van deze workshop was naast het koken natuurlijk ook om de kinderen even bezig te houden. Daarnaast werd er een boom gemaakt waar de kinderen ieder een wens in mochten hangen. FysioFaster hoopt minstens één van deze wensen volgend jaar te kunnen realiseren.

Meer berichten