Afbeelding
Foto: Silvy Schrauwen

Grenswachters vreest oktober-offensief

Algemeen

PUTTE – De maand oktober is voor met name het zuiden van de gemeente Woensdrecht risicovol te noemen. Net voor de grensovergang staat men sinds vele decennia enkele weekenden feestelijk stil. Kilometers lang jaarmarkt, kermis en natuurlijk de sluitingsprijs op twee wielen. In Putte lijkt alles even ondergeschikt te zijn. Voor koploper Grenswachters zaak om de tijdens de festiviteiten de schade in competitieverband beperkt te houden. Laten nu net achtereenvolgens WVV'67 en METO tot de tanden toe bewapend richting Sportpark De Buizerd afreizen!

Zondag 8 oktober aanstaande kopt de affiche Grenswachters-WVV'67. De derby met de minste historie. In totaal kruisten ze elkaar een handvol maal. Thuis heeft de Putse formatie een ongeslagen status. "En dat zal ook volgende week zondag om 16.15 uur zo blijven. Dat zijn we aan onze stand verplicht", lacht Grenswachters-voorzitter Daniël Janssens (49). De preses van de lijstaanvoerder van de Vierde Klasse A waakt echter voor overschatting. "Doordat we uit de Derde klasse komen worden we direct als titelkandidaat gezien. Onzin. Een plaats bij de beste vijf is het streven. We hebben nu drie maal op rij gewonnen, maar we komen nog genoeg lastige tegenstanders tegen. Te beginnen aanstaande zondag WVV'67. Vorig seizoen speelden ze twee klassen lager, maar dat zegt niets. Het team heeft inmiddels ook twee zeges op naam. Vervolgens komt METO op bezoek, daarna naar Clinge gevolgd door de kraker in eigen huis tegen ODIO. De derby waar ik persoonlijk het meest naar uitkijk. De vereniging waar we als Grenswachters het meeste mee hebben, doch ook waar de strijd het hevigste is. Extra dimensie vormt het feit dat onze gewezen trainer Peter van Oirschot aldaar de scepter zwaait!"

Grenswachters en Van Oirschot besloten in de winterstop dat hun wegen na zes jaar zouden scheiden. Weloverwogen ging men op zoek naar een nieuwe coach. Deze werd gevonden in de persoon van Patrick Arnouts. "Trainer van Grenswachters zijn, is een vak apart. Men moet van alle markten thuis zijn en van de typische Putse gezelligheid en mentaliteit houden. Doe maar normaal, met een 'dikke nek' kom je hier niet ver. Je moet ook tegen kritiek kunnen. Zondags na de wedstrijd geeft men in de kantine onomwonden zijn of haar mening. Patrick Arnouts heeft in het verleden een seizoen voor Grenswachters gespeeld, dus die komt niet voor verrassingen te staan. De spelersgroep is tot op heden tevreden. Voor veel spelers kan het geen kwaad om ook eens onder een andere coach te spelen", aldus Daniël Janssens.

Daniël Janssens was vorig seizoen de logische opvolger van Johan van Genegen, die na elf jaar met een promotie als voorzitter afscheid nam. "Ja, en ik debuteerde met een degradatie! Wrijf het er nog maar even in. Naast actief speler ben ik een tijdje elftalleider geweest en was al heel wat jaren als wedstrijdsecretaris aan het bestuur verbonden. Toen enkele nieuwe enthousiaste krachten tot het bestuur toetraden schoof ik in de rol van voorzitter door, vandaar. Een mooie actieve club. Samen zetten we de schouders eronder. Zo hebben Richard Hopmans en Adrie van Gaal zich over de sponsoring ontfermd. Het sportpark is sindsdien met diverse nieuwe reclameborden opgesierd. En op hun conto ook het gloednieuwe digitaal scorebord alwaar De Biezen hun naam aan verbonden heeft."

Honderd
De zon schijnt boven Putte. Op veel fronten gaat het de voetbalclub voor de wind. Gepaste trots? Daniël Janssens vervolgt: "Eigenlijk wel. We hebben nog steeds drie seniorenelftallen op de been. Het damesteam draait op volle toeren. We hebben een groep gepensioneerde clubmensen die het onderhoud van het park voor hun rekening neemt. Weer enkele personen houden zich hoofdzakelijk met de jeugd bezig. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk want bij de jongste jeugd is de aanwas enorm. Wat dat betreft liggen we aardig op koers. Bij mijn aantreden sprak ik de hoop uit tot minimaal het 100-jarig bestaan van de vereniging, in de 2021, aan te mogen blijven. We dan nog steeds beschikken over drie heren en een damesteam, plus in iedere leeftijdscategorie een jeugd elftal."

Niks te klagen? "Ja, toch wel. Door de aanleg van de Putse rondweg hebben wij vorig seizoen een speelveld moeten draaien. Na oplevering 'hoest' de grasmat op verschillende plaatsen glas op. Dit geeft soms gevaarlijke situaties. Ik hoop dat we daar op korte termijn een passende oplossing voor kunnen vinden", besluit voorzitter Daniël Janssens diplomatiek.