KinderVakantieSpel Onder de Panne biedt vele kinderen voor de 45-ste keer een onvergetelijke week.
KinderVakantieSpel Onder de Panne biedt vele kinderen voor de 45-ste keer een onvergetelijke week.

Magische Week Onder de Panne

Algemeen

HALSTEREN - Nog een paar weekjes en dan loopt de zomervakantie al weer ten einde. De meeste kinderen hebben de vakantie al gevierd, en de vrije dagen van de ouders zijn al op. Wat doe je dan in de laatste week voordat de scholen weer beginnen? Naar de "Grote Spellenweek" van KinderVakantieSpel "Onder de Panne" in Halsteren!

Van maandag 21 augustus tot en met vrijdag 25 augustus staat in Halsteren een volle week met spelletjes, speurtochten, luchtkussens, avonturen en lekkere traktaties te wachten. Alle kinderen zijn welkom. Opgeven van tevoren is niet nodig, enkel voor het reisje op de woensdag. Verder kunnen ouders hun kinderen geheel vrijblijvend brengen.

Magische Week
Ieder jaar heeft de "Grote Spellenweek" een speciaal thema. Dit jaar is dat de Magische Week. Dit thema zal in de vorm van een groot verhaal, gedurende de week, als een rode lijn door de dagen heen lopen. Het verhaal wordt ondersteund via de website www.kindervakantiespel.com en de facebookpagina door middel van filmpjes die gedurende de week steeds vernieuwen en dus ook het verhaal steeds verder een stukje vertellen.

Jubileum
Deze Grote Week heeft nog een ander magisch tintje. Het Kindervakantiespel viert namelijk haar 45-jarig bestaan. Hier staan we dan ook even bij stil. Om dit te vieren is besloten om Paul, die dit jaar al 25 jaar leiding is bij het Kindervakantiespel, over de verenging te laten vloggen. Zo kunnen de kinderen (en ouders) meekijken hoe het er bij het Kindervakantiespel achter de schermen aan toegaat. Vergeet dus niet om Paul zijn vlogs op onze website te bekijken. Zo ben je goed voorbereid op de Magische Week!

KinderVakantieSpel
KinderVakantieSpel "Onder de Panne" (KVS) organiseert deze Grote Spellenweek voor alle basisschooljeugd in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. De bijdrage per kind bedraagt €3,- per dag en van tevoren opgeven is helemaal niet nodig. De kinderen gaan de hele dag in groepjes onder begeleiding leuke spelletjes doen en krijgen vaak nog lekkere traktaties. Voor drinken wordt gezorgd, de kinderen dienen wel een eigen drinkbeker mee te nemen. De boterhammetjes voor tussen de middag dienen de ouders ook wel zelf te smeren en mee te geven. De magische week vindt plaats in en rondom Halsteren. Er wordt dan ook geprobeerd om iedere dag op een andere locatie te beginnen. Van Fort de Roovere, De Melanen, Het dorp tot op Sportpark "De Beek". Stuk voor stuk leuke locaties om samen avonturen in de buitenlucht te beleven.

Programma

KinderVakantieSpel Onder de Panne opent op maandag 21 augustus de 45-ste zomervakantiespelweek met een dag vol spellen en spannende tochten rondom Fort de Roovere. Ouders kunnen hun kinderen om 10.00 uur brengen aan de parkeerplaats bij de Ligneweg en ze hier om 16.00 uur weer ophalen.

De Melanen

Op dinsdag 22 augustus verzamelen de kinderen zich om 10.00 op de parkeerplaats bij MonkeyTown. Vanuit daar gaan we de magische wereld van De Melanen ontdekken met allerlei bijzondere opdrachten. Ophalen gebeurt om 16.00 uur op het grote voetbalveld naast de parkeerplaats.

Toverland

Op woensdag 23 augustus vertrekken we om 8.00 uur met twee bussen naar pretpark Toverland te Sevenum. Hiervoor dienen de kinderen zich WEL vooraf op te geven. Dit kan via de website: www.kindervakantiespel.com. Daar staat een apart inschrijfformulier met instructies. De kosten voor het reisje bedragen €20,- Wees hier wel tijdig bij! De inschrijvingen gaan al hard en, VOL=VOL!

Spelletjes
Op donderdagmiddag 24 augustus kunnen de kinderen, na een ochtendje lekker uitslapen, zich om 13.00 uur melden bij de oude bieb aan 't Lindelaantje. Een middag vol met spelletjes over heel het dorp staat in het verschiet. Rond 16.00 uur kunnen de kinderen weer bij de oude bieb opgehaald worden.

Tienkamp
Op vrijdag 25 augustus eindigt de Grote Week met een tienkamp op Sportpark "De Beek". Deze dag begint om 10.00 uur en zal extra veel luchtkussens en bij goed weer ook waterspelletjes hebben. Geef uw kind deze dag dan ook zwemkleding en een handdoek mee! Verder wordt er op vrijdag getrakteerd op een frietje bij de lunch. Boterhammetjes zijn deze dag dus niet nodig (behalve als uw kind een erg grote eter is).

Slecht weer?

Mocht het regenachtig weer zijn gedurende de dagen, dan zal er een alternatief programma zijn. Op de aanmeldlocatie, facebook en de website zal hier berichtgeving over zijn. Bij af en toe een buitje gaan de activiteiten gewoon buiten door. Mocht dit het geval zijn, kunt u uw kind regenkleding of een poncho meegeven.

Vrijwilligers bij het KVS

Gedurende de Grote Week worden de kinderen begeleid door een groep van ongeveer 50 vrijwilligers. Hierbij zitten meerdere EHBO'ers, verkeersregelaars en schminkers, maar ook een aantal mensen met een pedagogische achtergrond. Dit is natuurlijk geen vereiste. Belangrijk is dat de vrijwilligers vol enthousiasme en met veel plezier zich inzetten voor de kinderen. Deze vrijwilligers vragen ieder jaar weer bij hun werk een weekje vrij om mee te kunnen helpen. En dat doen ze met veel plezier, omdat ze het heel gezellig vinden bij het KVS. Helpen bij het KVS kan ook op diverse wijzen, er is naast de begeleiding ook bijvoorbeeld een bouwploeg. Mocht u zelf interesse hebben om te komen helpen bij het KVS, stuur dan een email naar onderdepanne@hotmail.com of bel met 06-19598275 (Paul Schut).

De "Grote Spellenweek" wordt ook ondersteund door de gemeente Bergen op Zoom en vele lokale organisaties en bedrijven. KVS is hier heel dankbaar voor. Deze steun maakt een nog leukere vakantiespelweek mogelijk.


Informatie

Op de website www.kindervakantiespel.com staat alle informatie voor de ouders en kinderen. Met vragen kunt u terecht op 06-52151146 (Marjoleine Schut) of e-mail: onderdepanne@hotmail.com. Of bezoek eens de Facebookpagina voor de nieuwste informatie.