Afbeelding

Thalita de Jong heel blij met prestaties voorjaar

Algemeen

Thalita de Jong beleeft een goed voorjaarsseizoen en houdt haar supporters hier goed van op de hoogte. 

Thalita vertelt: “Eind februari reed ik ook nog in Le Samyn waar ik een zeer goede sprint reed, helaas waren er zes rensters voorop. Op de streep werd ik enkel door Charlotte Kool geklopt in de sprint voor plek 7; een nette 8e plek. In GP Oetingen had ik helemaal een sublieme dag. Naar de kopgroep overgestoken en vervolgens zelf door gedemarreerd waar ik twee rensters mee kreeg. De gehele koers hebben we met drieën gereden, werden met nog 1,5 ronde te gaan ingelopen. Ondertussen had ik alle bergpunten al verzameld voor het klassement dus deze buit was mooi binnen. In de finale zat ik weer attent van voren en reed ik weer op het laatste klimmetje mee omhoog met de betere rensters. Met een kleine voorsprong reden we met een 8-tal rensters richting de streep. Lorena Wiebes klopte me in de sprint voor de overwinning, maar ik was trots op mijn koers die dag en een mooie 2e plek. 

Puntentrui

Tour de Normandië verliep ook goed, enkel de tijdrit over 10.3 km was ik niet helemaal fris en miste ik de scherpte, maar ik had al enkele dagen weinig geslapen dus ik vermoed dat dit het issue was. De dagen opeenvolgend gingen beter en beter. Iedere dag regen, veel klimmen, maar ik bleef van voren mee strijden. Helaas waren er dagelijks rensters ontsnapt en reden de grote ploegen niet hard genoeg om het gat te dichten voor hun klassement, want ik won wel iedere dag de sprint met lengtes voor. Uiteindelijk mocht ik dan toch ook weer terugkijken op een 9e plek in de tijdrit, een 2e plek in de 2e etappe, een 5e plek in de 3e etappe en 7e in de laatste etappe. Onderweg en door mijn topklasseringen sprokkelde ik ook punten samen voor de puntentrui. Deze heb ik dan ook gewonnen na de 4-daagse en met een 8e plek in het eindklassement keerde ik voldaan terug naar België. Nog 3 grote WorldTour koersen stonden er op mijn programma in de maand maart.

Omgeleid

Eerst Gent-Wevelgem waar ik na een koers van 170 km een 8e plek behaalde in de sprint. Woensdag erop werd ik in Dwars door Vlaanderen ingesloten in de sprint en werd ik uiteindelijk 12e, na toch weer een sterke wedstrijd. Ik zat bij de allerbesten op de kanarieberg, waar we met 12 toprensters wegreden van het peloton, tot de koers geneutraliseerd werd. 25 minuten hebben we stilgestaan wegens een auto-ongeluk op een van de volgende klimmen. We konden niet door, later werd de koers omgeleid en ietsje ingekort hierdoor, maar wel weer met een volledig peloton. Oneerlijk? Ja, want er waren rensters die al op 4 à 5 minuten gereden waren, die nu door de neutralisatie weer eigenlijk ‘in de weg gingen rijden’. Zelfs rensters die toen zover al achterop zaten, reden ineens mee in mijn groep voor plek 6. Heel oneerlijk, maar wat doen we eraan? 

Ploeg

Zondag 31 maart, Pasen, De Ronde van Vlaanderen! Iedereen keek hier naar uit, het zou een mooie dag worden, 15 graden, wat wind, en in de finale het laatste uur regen, maar dat is niet erg dat laatste uur... De ploegenvoorstelling in de zon op de markt van Oudenaarde. Helaas verdween de zon, pakten donkere grijze wolken zich samen en de hemel brak open. Na 45 minuten koers regen en het is niet meer gestopt. Twee keer gevallen, maar niet heel erg. Wel vervelend om dan weer voor de klimmetjes te moeten schuiven, maar ik had twee sterke ploeggenoten Fauve en Wilma bij me die me hierbij konden ondersteunen. Helaas de Koppenberg te voet, zoals bijna iedereen, maar de besten waren gevlogen. Ik reed voor plek 11, werd 15e. Wauw!? Ja, maar ik kwam voor meer, het weer deed me ook geen goed, kou, en minder vertrouwen, ik zag ook nog eens niets door mijn bril. Jammer, maar ik hé, ik ben het gehele voorjaar niet buiten de top 15 geweest! Zoooo blij, ook blij met het vertrouwen vanuit de ploeg en mijn leuke ploeggenoten.

Frietjes met een klodder mayonaise, een frikandel speciaal met uitjes, helaas zonder satésaus, want dat hadden ze niet in de frituur… Op tweede paasdag nog taartjes en eitjes bij pa en ma thuis. Even de rem eraf.

Oh ja, 3 april naar Spanje, naar de zon, naar de 20 graden! Adios, tot binnenkort!

Namens Thalita en de supportersclub hartelijk dank aan onze adverteerders.

Afbeelding