Bengt van den Doel
Bengt van den Doel Foto: Dennis van Loenhout

Fietstocht ter nagedachtenis

Algemeen

HALSTEREN - Bengt van den Doel bedacht een positief plan, om tegenwicht te bieden aan alle negativiteit rondom zijn oudoom Chris Grinwis.

Hij gaat op 11 mei een grote fietstocht maken ter nagedachtenis aan Chris en Mia, en wil geld inzamelen voor de hersenstichting. Bengt vertelt: “Mia had immers dementie en Chris heeft jarenlang voor haar gezorgd, met onvoorwaardelijke liefde. Daarom ga ik op 11 mei op de fiets hun spoor volgen. Ik begin in Ouddorp, waar Chris is geboren. Daarna fiets ik naar Leiderdorp, waar Chris en Mia samen hun eerste Garant-supermarkt hadden. Mijn laatste stop is de PLUS in Halsteren, waar ik op het einde van de middag hoop aan te komen, na een tocht van 165 kilometer.”

Met zijn tocht hoopt Bengt 5000 euro in te kunnen zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Vooral wil hij een positief hoofdstuk toevoegen aan het verhaal van zijn oudoom en oudtante: “En ik hoop dat ze trots op me zouden zijn”, zegt Bengt. “De liefde tussen Chris en Mia was onvoorwaardelijk. Met deze fietstocht wil ik daarvan een heel klein beetje voortzetten en doorgeven.”

Donaties en statiegeldactie

Doneren aan Bengt? Dat kan via https://www.voordehersenstichting.nl/fundraisers/in-het-fietsspoor-van-chris-en-mia-grinwis Bovendien is er de hele maand april een statiegeldactie in de PLUS-supermarkt in Halsteren, de opbrengst daarvan gaat volledig naar de fietstocht van Bengt.