Afbeelding

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

Afgelopen weekend werden de laatste wedstrijden gespeeld van dit kalenderjaar. De winterstop is voor alle teams, op de veteranenteams na, begonnen. Dat betekent dat de aandacht de komende weken naar andere activiteiten uit mag gaan. Naast Piet Hopmans’ Kerstbingo staat er voor de senioren ook een zaalvoetbaltoernooi in De Kannebuis op het menu en begint de club traditiegetrouw het nieuwe jaar met de nieuwjaarsreceptie.

Halsteren 1 bekert moeiteloos door

De hoofdmacht van Halsteren speelde vorige week donderdagavond de laatste wedstrijd voor de winterstop. Het trof in eigen huis zondagderdeklasser Schijf in de derde ronde van de districtsbekercompetitie. Halsteren was het eigenlijk aan haar stand verplicht een goed resultaat tegen deze opponent te boek. De ploeg begon voortvarend aan de wedstrijd, want Hafid Jahaoui opende binnen tien minuten de score. Hoewel Halsteren in de eerste helft een veldoverwicht had, kwam het niet verder tot scoren. Rogier Benschop liet door een gemiste strafschop dé kans op de 2-0 onbenut.

Kort na rust volgde dan wel snel de bevrijdende 2-0 door een afstandsschot van Jeroen Beerendonk. Het verzet van Schijf leek daarmee gebroken en Halsteren lukte het in de tweede helft om via doelpunten van Thomas van der Spek en wederom Jeroen Beerendonk een keurige 4-0 overwinning te boeken. Halsteren plaatste zich daarmee voor de vierde ronde van de bekercompetitie, waarin de laatste 32 ploegen het tegen elkaar opnemen. Vermoedelijk zal deze ronde medio februari gespeeld worden. Naast de strijd om de districtsbeker zelf geeft het behalen van de halve finale ook recht op deelname aan de landelijke bekercompetitie van volgend seizoen. Daarvoor moet Halsteren dus nog wel drie bekerrondes zien te overleven.

De reguliere competitie wordt hervat op zondag 21 januari 2024 met een thuiswedstrijd tegen Nuenen. In de ouverture van deze competitie eind augustus werd in Nuenen nog met 0-0 gelijkgespeeld. Hopelijk lukt het de ploeg van Erwin de Nijs om bij de hervatting de drie punten in huis te houden. De wedstrijd begint om 14.30 uur en is gratis toegankelijk.

Beloften van Halsteren scoren er op los

Bij het inhaalduel tegen Den Bommel heeft Halsteren goede zaken gedaan in de strijd om de tweede plaats in de derde klasse B. Den Bommel had voorafgaand aan het duel minder verliespunten dan Halsteren, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Bij winst van Halsteren was Den Bommel als concurrent afgeschut en kon de tweede plek van De Jonge Spartaan worden overgenomen.

Het werd een wedstrijd met twee gezichten. Halsteren kwam goed uit de startblokken. Voor rust wist het via doelpunten van de van Halsteren 1 geleende Jasper Gunter en Rohit Bholasingh een comfortabele 0-2 voorsprong. Het goede spel kreeg na de thee een prima vervolg en Halsteren bouwde de voorsprong met treffers van Thom Luijks en wederom Gunter naar 0-4. Waar je normaal zo’n voorsprong niet meer uit handen mag geven, kreeg de wedstrijd dit keer een andere wending. Na de 1-4 van Den Bommel volgden een benutte penalty en een eigen doelpunt van Halsteren, waardoor het nog even spannend werd op sportpark De Kruus. Maar met zijn derde goal - en dus een hattrick - stelde Jasper Gunter de overwinning zeker en won Halsteren de belangrijke wedstrijd met 3-5.

Halsteren gaat als de nummer twee de winterstop in en dat mag een mooie prestatie genoemd worden. Op 20 januari staat er daardoor een echte topper op het programma als het beloftenteam van Halsteren de uitwedstrijd tegen koploper VVC ‘68 speelt. De burentwist begint om 14.30 uur op sportpark De Beek!

Aanstaande vrijdag Piet Hopmans’ Kerstbingo

Volgens goede traditie organiseert de club op vrijdag 22 december vanaf 19:00 uur Piet Hopmans’ Kerstbingo. Kom ook en doe mee voor de mooie prijzen. Of als je graag een liedje zingt, dan mag dat ook… Zien we je dan? Kom op tijd, want vol = vol!

Nieuwjaarsreceptie

Het nieuwe jaar starten we zoals gewoonlijk met de nieuwjaarsreceptie. Het bestuur nodigt alle leden, vrijwilligers, sponsoren en sympathisanten van harte uit voor de bijeenkomst in ‘t Ooievaarsnest op zaterdag 6 januari 2024. Iedereen is welkom vanaf 16.00 uur om elkaar al het goede voor het nieuwe jaar toe te wensen onder het genot van een hapje en een drankje.

Laatste rubriek...

Helaas was dit - hopelijk voorlopig - de laatste weekrubriek van RKSV Halsteren in deze vorm in De Halsterse Krant. Vele jaren heeft ondergetekende met veel plezier deze wekelijkse update voor u verzorgd. Ik hoop dat u het ook met veel plezier heeft gelezen. 

De zoektocht naar één of meer opvolgers gaat gestaag door, maar is tot op heden nog zonder succes. Lijkt het u leuk of weet u iemand die het leuk zou vinden om wekelijks de lezers van De Halsterse Krant op de hoogte te houden van de prestaties en activiteiten van de mooiste voetbalclub van West-Brabant, neem dan zeker even contact op met Wilbert de Jongh, bestuurslid Vrijwilligerszaken, te bereiken op vrijwilliger@rksvhalsteren.nl of 06-24885115.

Ik wens u fijne feestdagen en hoop u graag te zien bij de nieuwjaarsreceptie of langs het veld bij Halsteren 1!

Patrick Koek