Huldiging tafeltennisser Jeroen Kivits van Hotak'68.
Huldiging tafeltennisser Jeroen Kivits van Hotak'68.

Tafeltenniskampioen gehuldigd op gemeentehuis

Algemeen

HOOGERHEIDE - Inwoner van gemeente Woensdrecht Jeroen Kivits is dinsdagmiddag in Hoogerheide gehuldigd vanwege het Nederlands kampioenschap dat hij als tafeltennisser onlangs won. Burgemeester Steven Adriaansen en wethouder Rainier Schuurbiers verwelkomden de succesvolle tafeltennisser op het gemeentehuis, evenals de voorzitter van Hotak’68, Roland van den Heuvel.

Jeroen Kivits (43) groeide op in Sleeuwijk en kwam vanuit Gorinchem twee jaar geleden in de omgeving van de Brabantse Wal wonen waar hij regelmatig speciaal naartoe kwam om te fietsen. De liefde bracht hem naar Bergen op Zoom en sinds twee jaar woont de sportman Op den Duin in Hoogerheide. Jeroen Kivits tafeltenniste op B niveau en ontving onlangs de A status, waardoor hij zich landelijk tot de beste 25 mag rekenen. Na de hartelijke felicitaties blikte hij terug op 21 januari, de dag dat hij de nationale titel in Schiedam veroverde. “Het was een lange dag die begon met een meerkamp in poule systeem”, vertelt Kivits, “deze keer was het geen 38 graden boven nul maar min 4, om te spelen beviel dit beter. Van ‘s morgens 9.00 uur tot de finale ‘s avonds om 19.00 uur speelde ik 7 intensieve wedstrijden.” Door de behaalde A status mag Jeroen Kivits nu samen met zijn vriendin - de succesvolle Kimberly ‘t Hooft die ook bij Hotak en in België competitie speelt- uitkomen.

Kivits tafeltennist vanaf zijn vijfde en haalde na een onderbreking van bijna tien jaar twee jaar geleden het batje weer uit zijn tas. Intussen speelt hij, naast bij Hotak, ook in België in de hoogste klasse met thuiswedstrijden in Ekeren en uit nabij de Franse en Luxemburg. Daarnaast fiets hij een keer of drie, vier in de week. Een lekker druk leven, naast een baan als manager van een verkoopteam in de bedrijfscertificatiewereld te Rotterdam. Kivits vertelde nog: “Ik was net klaar met studeren, speelde in de eredivisie en had plannen om proftafeltennisser te worden. Na een keer te hebben getraind in China was die droom wel klaar. Het niveau lag daar zo ontzettend hoog, ik werd er ingemaakt door jeugd.”

Na de gezellige bijeenkomst werden in de sportzaal van MFC Kloosterhof bloemen uitgereikt en toonde Jeroen Kivits een staaltje van zijn kunnen tijdens een training van Hotak’68 die daar aan de gang was.

Tafeltennisser Jeroen Kivits
Tafeltennisser Jeroen Kivits (rechts) in actie.