Zouteweg Woensdrecht
Zouteweg Woensdrecht

Gebiedsgerichte aanpak Brabantse Wal

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - REGIO - In en rondom de Brabantse Wal gaat er de komende jaren het een en ander veranderen. De Brabantse Wal is een Natura 2000-gebied en dit brengt verplichtingen met zich mee vanuit Europese richtlijnen en Nederlandse (natuur)wetten. Daarom brengen samenwerkende instanties in een gebiedsgerichte aanpak samen met betrokkenen bodem, water en lucht in het gebied op orde. 

Dat is van belang voor de natuur, het landschap, de landbouw en de gezondheid van de mensen in dit mooie gebied. Op dit moment wordt gewerkt aan een visie, die gaat het vertrekpunt vormen op weg naar concrete maatregelen en de uitvoering daarvan. 

De opgaven in en om de Gebiedsgerichte aanpak Brabantse Wal zijn: Versnellen en intensiveren van het natuurherstel Natura 2000-gebied; Afronden NatuurNetwerk Brabant; Inpassen extra bosvorming; Optimaliseren van de waterhuishouding; In de schil verenigen van de verschillende functies zoals natuur, landbouw, wonen, werken en recreëren; Inpassing van de militaire luchtvaart activiteiten; Perspectief voor de blijvende boeren in de overgangszones om te kunnen blijven boeren, in evenwicht met de omgeving.

GGA Brabantse Wal