Uitzwaaimiddag georganiseerd door Fanfare De Volharding uit Putte.
Uitzwaaimiddag georganiseerd door Fanfare De Volharding uit Putte. Foto: Jolanda Hugens Kommers

Vaarwelmiddag De Beukenhof

Algemeen

PUTTE - Zorgcentrum Beukenhof sluit de deuren in januari 2024, tot teleurstelling van zowel bewoners als lokale muziekgroepen. Als eerbetoon organiseerde de plaatselijke Putse Fanfare De Volharding, onder leiding van dirigent Pieter Vandermeier, een uitzwaaiconcert. 

Ludo Hoendervangers, lid van de fanfare, legt uit dat dit een manier is om de bewoners een hartelijk ‘Houdoe’ en ‘Vaarwel’ mee te zeggen.

Op zondag 26 november was het zover. De bewoners van de Beukenhof zaten te wachten. Om klokslag 14:00 uur waren de eerste tonen te horen van de fanfare. “Vandaag presenteer ik de middag, in plaats van mee te spelen, en geef uitleg over onze muziek en bandleden. Hoewel het een afscheid is, zijn we blij om speciaal iets voor de bewoners te kunnen doen”, legt Ludo Hoendervangers uit. 

De bewoners genoten enorm van de muziek, in het bijzijn van sommige familieleden. Het eerste deel van de playlist bevatte voornamelijk filmmuziek en hits van Lionel Richie. Deze werd later nog uitgebreid. “We starten met minder bekende nummers en eindigen met radiohits”, aldus  Hoendervangers.

Uitzwaaimiddag Beukenhof Putte.
De familie is ook aanwezig bij de uitzwaaimiddag.
Fanfare de Volharding uit Putte onder leiding van dirigent Pieter Vandermeiren.
De bewoners verhuizen half januari 2024.
Genieten tijdens het concert.