Kaylan Timmermans
Kaylan Timmermans

METO op jacht naar eerste periodetitel

Algemeen

HOOGERHEIDE – Na een trio Woensdrechtse derby’s in de Vierde Klasse is het net voor Sinterklaasavond ook de beurt aan METO en Vivoo. Hoewel beide teams elkaar enorm goed gezind zijn, blijven wellicht de cadeautjes uit. METO is als lijstaanvoerder van de Vijfde klasse op jacht naar de eerste periodetitel. Vivoo op zoek naar aansluiting bij de subtop. Buiten de gemeenschappelijke belangen lopen er tevens diverse individuele bloedlijnen over en weer. Ook Vivoo’s routinier Kaylan Timmermans keert voor even terug op het oude rood-wit-blauwe nest.

Binnen de METO-selectie beschikt routinier Marijn van Kalmthout (2011-2012) over een Huijbergs verleden. Aan de overzijde kwamen Finn Verhoeven, Rob de Jong en Roel Paulus ooit in de jeugd en Ronny Bolders twee seizoenen in de METO-hoofdmacht uit. Daarnaast schreef de huidige Vivoo-coach Ronald Broos, zowel speler als ook trainer, decennia historie op het Jac van Hoek-sportpark.

Kaylan Timmermans (29) zette vanuit een wielerfamilie diens eerste stappen als voetballer op de Huijbergseweg. “Hoewel heel de familie inderdaad op de fiets zat, lieten ze me vrij in mijn keuze om te gaan voetballen. Ik ben op mijn zesde begonnen, doorliep alle jeugdelftallen met veel plezier en eindigde in het eerste elftal.”

In 2012-2013 komt METO uit in de Derde klasse en het is tussenpaus Piet Gabriëls die halverwege het seizoen de jonge middenvelder Kaylan Timmermans laat debuteren en uiteindelijk nog elfmaal selecteert. Het jaar daarop is hij onder Remco Broos basisspeler alvorens een transfer naar Halsteren 2 en een leerzaam jaar in de reserve hoofdklasse volgde. “Na een jaar besloot ik echter naar METO terug te keren, alwaar ik opnieuw in het eerste terecht kwam. Het bleek van korte duur. Jordy van Gastel, Rick Luijkx en ik waren in die tijd onstuimig, misschien wat jeugdig opstandig, en het niet altijd met trainer Peter Deelen eens. We klopten bij Vivoo aan en hadden met trainer Erwin van Schilt een geweldig eerste seizoen met een promotie tot gevolg. Ondanks dat ik het feest op krukken moest vieren, daar ik in de voorlaatste wedstrijd mijn enkel brak en banden scheurde”, blikt Kaylan Timmermans terug.

Het werd voor Vivoo onder de betreurde Rudo Gommers geen prettig weerzien met de Vierde klasse. “Het seizoen stond voor mij in het teken van het herstel. En heb zodoende weinig kunnen bijdragen. Vivoo degradeerde en samen met opnieuw Jordy van Gastel besloot ik elders een nieuwe uitdaging aan te gaan. Naast spelen in de Vierde klasse vormde de daar aanwezige medische faciliteiten, met het oog op mijn enkel, een voorname factor. Ik herstelde verder doch kwam weinig aan spelen toe en sportief werd het dus niet waar ik op gehoopt had. Een rentree in Huijbergen volgde.”

Door Covid-restricties kwam ook Kaylan Timmermans gedurende twee seizoenen weinig aan spelen toe. Inmiddels geldt hij als routinier in het team in opbouw van Ronald Broos. “Persoonlijk vind ik het onder hem prettig werken. Ik ken hem nog uit mijn juniorentijd bij METO, toen we met de A1 kampioen werden. Hij is een teambuilder en duidelijk in wat hij wilt. Hiervoor moest ik dit seizoen ook uit mijn comfortzone. Na altijd in de as van het elftal te hebben gespeeld sta ik nu vaak als rechtermiddenvelder of aanvaller opgesteld. In dienst van het elftal, zeg maar”, knipoogt Kaylan Timmermans die onlangs als bedrijfskundige de overstap naar het Color@Home Noël Timmermans maakte. En zodoende de toekomst voor het 80-jarige familiebedrijf en specialist in de binnen en buiten wooninrichting waarborgt!

Voor het tweede achtereenvolgende jaar komt Vivoo in de Vijfde klasse uit. Met wisselend succes. “Na een degradatie is het niet eenvoudig om direct terug te keren. Vorig seizoen misten we de nacompetitie op een doelpunt na. Dit jaar kun je moeilijk vergelijken daar er zeven spelers zijn verdwenen en diverse jonge spelers de opengevallen posities innemen. Gasten die ervaring op moeten doen, vlieguren maken. Als team hebben we scorend vermogen in huis, door wat slordigheden hebben we ons al enkele malen onnodig te kort gedaan. Komt wel goed.”

Zondag wacht de kraker met koploper en buurman METO. “Echt knap hoe ze na de degradatie uit de startblokken zijn gekomen. In hun laatste wedstrijd liepen ze echter toch ook averij op. En hoewel we natuurlijk underdog zijn, zie ik toch kansen in deze speciale derby. Doordat we al twee jaar in Hoogerheide trainen ontmoeten we elkaar wekelijks in de kantine. We zijn allemaal bekenden of vrienden van elkaar. Verder kent Ronald Broos als geen ander de persoonlijke kwaliteiten van een groot deel van het METO-team en kunnen we ons mogelijk wapenen!”, blikt Kaylan Timmermans vooruit.

METO onlangs in actie tegen NSV in Nispen.