Danny Suykerbuyk (r) nam officieel afscheid.
Danny Suykerbuyk (r) nam officieel afscheid. Foto: RKSV Halsteren

Rksv Halsteren weeknieuws

Algemeen

Het was een drukte van jewelste op sportpark De Beek afgelopen zaterdag. En ook komende zaterdag is er weer veel te beleven op het sportpark. Wederom staat er een avondwedstrijd voor Halsteren 1 op het programma als het Maldens Juliana ‘31 op bezoek komt. Nu de tweede fase voor de junioren is gestart, blikken we vanaf nu ook kort terug op de resultaten die de standaardteams hebben geboekt.

Halsteren 1 bedwingt koploper GOES

In een enerverend avondduel heeft Halsteren 1 tegen koploper GOES een verdiend 2-2 gelijkspel behaald. Een 1-0 achterstand achterstand na ruim een kwartier spelen werd door spits Jasper Gunter binnen het half uur weer rechtgetrokken. En ook de 2-1 voorsprong een kwartier voor tijd was voor GOES niet genoeg om de zege over de streep te trekken. Halsteren bleef strijden voor wat het waard was en dat betaalde zich in de blessuretijd uit via een rake kopbal van Jeroen Beerendonk. Gezien de fase waarin Halsteren zit mag het een verdiend punt genoemd worden. Ook al omdat in het GOES-kamp het gelijkspel als duur puntverlies in de strijd om de eerste periodetitel werd gezien.

Met dezelfde inzet als afgelopen zaterdag moet een goed resultaat er tegen laagvlieger Juliana ‘31 er zeker inzitten. Het duel op De Beek begint om 18.00 uur en is gratis toegankelijk.

Derby tegen Vrederust beslist in Halsters voordeel

Om in het spoor te blijven van de topploegen in de derde klasse was het voor de beloften van Halsteren nodig dat van het gepromoveerde Vrederust werd gewonnen. Halsteren kwam goed uit de startblokken en had in verdedigend opzicht weinig van Vrederust te duchten. Voor rust zette Yannick Schats met een fraaie treffer op een 1-0 voorsprong. Het spelbeeld veranderde weinig na de thee en het duurde ook niet lang voordat Wesley van Zon met zijn eerste de thuisploeg op een 2-0 voorsprong zette. Een korte fase waarin de aandacht in de Halsterse defensie niet op orde was zorgde ervoor dat Vrederust wat terug kon doen: 2-1. Maar Van Zon zorgde hoogstpersoonlijk voor de bevrijdende derde treffer van Halsteren. De 3-1 overwinning was gezien het spelbeeld verdiend en Halsteren nestelde zich daarmee in de top 3 van de derde klasse B. Komende zaterdag staat de lastige uitwedstrijd tegen koploper De Jonge Spartaan in Middelharnis op het programma. Die ontmoeting begint om 14.30 uur.

Wisselend succes voor jeugdelftallen

Alle standaardjeugdelftallen (de zgn. A-categorie) spelen dit seizoen de hoofdklasse. Afgelopen weekend is daarin de najaarscompetitie gestart, waarvoor een promotie-/degradatieregeling geldt.

De JO19-1 kende een slechte start van de tweede fase. Thuis werd met 0-3 verloren van Roosendaal JO19-1.

De JO17-1 daarentegen verpletterde tegenstander Zeelandia Middelburg JO17-1. Het won in eigen huis met liefst 8-1.

Diezelfde tegenstander trof de JO15-1. Helaas wist het niet te winnen van Zeelandia Middelburg. Halsteren verloor met 0-2.

En de JO13-1 tenslotte volgde wel het voorbeeld van de JO17-1. Ook dit team trof Zeelandia Middelburg en boekte eveneens een keurige 6-2 overwinning op de Zeeuwen.

Afscheid van “kind van de club” Danny Suykerbuyk
Zijn laatste wedstrijd voor Halsteren lag al even achter ons, maar afgelopen zaterdag werd voorafgaand aan de wedstrijd van Halsteren (za) tegen Vrederust officieel afscheid genomen van Danny Suykerbuyk. Tot vorig seizoen was de 39-jarige Halsternaar selectiespeler van het Halsterse zaterdagelftal. Danny heeft vele jaren met trots het geel-zwart gedragen. De club bedankt Danny voor het vele moois dat hij vele jaren in en om het veld heeft laten zien en we hopen dat hij nog een keer terugkeert in een rol bij Halsteren die hem past. “Halsteren zal voor altijd mijn club zijn,” zegt Danny tot slot. Waarvan akte!

Wedstrijdprogramma thuis

Donderdag 2 november

20:00        Halsteren 35+2 - DOSKO 35+2

Zaterdag 4 november

08:30        Halsteren JO11-4 - SPS JO11-1JM; Halsteren JO10-1 - Walcheren JO10-1; Halsteren JO9-2 - Rillandia JO9-1; Halsteren JO10-3 - SJO BDC JO10-1; Halsteren JO8-1 - MOC’17 JO8-3; Halsteren JO9-4 - Kogelvangers JO9-1JM; Halsteren JO8-4 - Kapelle JO8-1

09:45        Halsteren JO14-1 - NSV JO14-1; Halsteren JO13-3 - ST Vosmeer/NVS JO13-1JM

11:15        Halsteren JO17-2 - MOC’17 JO17-2; Halsteren JO16-1 - BSC JO16-2; Halsteren MO15-1 - BSC MO15-2; 

13:00        Halsteren 3 - Kogelvangers 2; Halsteren MO17-1 - IFC MO17-2

15:00        Halsteren 2 - De Meeuwen 2; Halsteren 6 - Vrederust 3; Halsteren 7 - Smerdiek 3

18:00        Halsteren - Juliana ‘31

Zondag 5 november

11:00 Halsteren 2 - Achtmaal 2

Afbeelding