Toernooicommissie van het Huijbergen Open 2023.
Toernooicommissie van het Huijbergen Open 2023.

Regionale tennistop present in Huijbergen

Algemeen

HUIJBERGEN –  Tot en met zondag 27 augustus verzamelen de regionale tennisliefhebbers zich op en rond de speelvelden van TV Huijbergen. Het hoog aangeschreven open toernooi vormt als vanouds een vaste waarde op menig tenniskalender. Het evenement waar Tummers Foodprocessing Solutions opnieuw haar naam aan heeft verbonden. De organisatie is op haar beurt content met de specialist op het gebied van plaatbewerking, droogtechnologie en innovatieve oplossingen voor de verwerking van aardappelen en knolgewassen, uit Hoogerheide!

Geheim

Wat is toch het geheim achter het succes van het jaarlijks terugkerende evenement? Deelnemers melden zich massaal en stellen zich kwetsbaar op. In tegenstelling tot nagenoeg alle omringende toernooien, met diverse wedstrijden in de poulefase, hanteert Huijbergen direct een ‘erop of eronder’ policy. Zowel in de enkel als ook dubbelspelen.

De aanwijsbare populariteit moet derhalve buiten het sportieve spectrum worden gezocht. Wie het Huijbergse tennispark opkomt voelt zich welkom geheten. “We proberen het zowel actieve als ook passieve bezoekers naar de zin te maken. Dit betekent dat het sportpark er netjes bij dient te liggen, we sfeerverlichting aanbrengen en ons terras met bloemen van Bei Hanneke kleurgeven. Het oog doet ook wat. Daarnaast zorgen we gedurende de hele week dat een variëteit aan hapjes wordt geserveerd. Tel daarbij op de rijkgevulde goody-bag die iedere deelnemer sowieso bij aanvang ontvangt plus mooie prijzen voor de eindwinnaars. Het enige wat de pret enigszins zou kunnen drukken is regenachtig weer. Echter, hier mogen we ook al jaren niet over klagen!”, aldus Rudi Nelen, medeverantwoordelijk voor de aankleding van het tennispark. 

Tummers

Al bijna een halve eeuw vormt het Huijbergen Open ook het visitekaartje voor tal van sponsoren. De organisatie heeft voor de editie wederom veel bedrijven aan zich weten te binden. TV Huijbergen en Tummers Foodprocessing Solutions bereikten vorig jaar een principeakkoord voor het hoofdsponsorschap voor drie edities.

Tummers staat al ruim vier decennia bekend om haar groepsdynamica, passie, familiegevoel op drie fronten. Op het gebied van proceslijnen voor de productie van aardappelproducten is het zelfs wereldmarktleider. Ook als plaatverwerker en als drooginnovator houdt het mondiaal haar naam hoog. Dit met een team van toegewijde werknemers. Personen die interesse hebben om aan te sluiten kunnen altijd vrijblijvend aankloppen voor een bezoek en rondleiding. Online oriënteren kan via www.werkenbijtummers.nl”.

De wedstrijdleiding is opnieuw in vakkundige handen bij Kim van Hooijdonk, Amy Kuijlen en Karlijn Stultiëns waargenomen. Samen de overige leden uit de technische commissie en de vele vrijwilligers staan ze borg voor het reilen en zeilen op en naast het kwartet banen.

Ruim tweehonderd deelnemers gaan in verschillende categorieën de strijd aan. Van de regionale toppers als Tommie Withagen, Joost van Loon, Stephan van Rooijen, Daan Maasdam via Tom van Meel/Mats Vermeulen tot het debuut van de veelbelovende tandem Sanne Bos/Frauke van Eekeren. Met Bergse inbreng van Robin van Koetsveld/Annelies Maartense-Landa, een favorietenrol voor Dave de Crom/Evelien van Schilt-Michielsens tot aan de aanstormende plaatselijke grootheden als daar zijn Frank Goedschalk en Dennis Jongejan. 

Tummers Open 2023, het toernooi waar de aardbeien voor de finalisten op zondag een vaste waarde zijn. Waar de catering op volle toeren draait en de vrijdagavond, feestavond met ditmaal DJ Kroescontrol, een begrip vormt!

Afbeelding