Heemhuis de Hof van Ram.
Heemhuis de Hof van Ram.

Hof van Ram en Wittenhorst sneller duurzaam

Algemeen

HALSTEREN – Een aantal gemeentelijke accommodaties wordt versneld verduurzaamd. Het college heeft besloten daarvoor een krediet van 1,4 miljoen euro ter beschikking te stellen. In Halsteren worden de Hof van Ram en De Wittenhorst aangepakt. Een gemeentewoordvoerder kan nog niet zeggen wanneer dat gebeurt, maar stelt wel dat het de bedoeling is om niet te lang meer te wachten.

In Halsteren kampt de Hof van Ram met hoge energiekosten. Om die te temperen wordt op de bovenverdieping een scheidingswand aangebracht, zodat niet meer altijd de gehele, open ruimte verwarmd moet worden. Bovendien wordt ledverlichting geplaatst, en worden de cv-ketels vervangen door duurzame exemplaren. De kosten worden begroot op zo’n 25.000 euro.

Vervangen

In de Wittenhorst zijn er al langere tijd problemen met de klimaatinstallatie. Een expert heeft inmiddels vastgesteld dat de 13 jaar oude installatie niet meer te redden is en vervangen moet worden. Dat gaat dus gebeuren, en tegelijkertijd worden een aantal cv-ketels vervangen door warmtepompen. De woordvoerder van de gemeente stelt dat de kosten worden geschat op 75.000 euro, maar dat de plannen nog verder moeten worden uitgewerkt.