Afbeelding

Mahalia Jackson | Dolly Parton in Kloosterhof

Algemeen

Denise Jannah met ‘Mahalia Jackson, The Queen of Gospel’ - zaterdag 17-12-2022 bij Podium Kloosterhof in Hoogerheide.

De Amerikaanse Mahalia Jackson (1911-1972) werd geboren in New Orleans. Naast haar indringende vertolking van gospelsongs staat ze bekend als voorvechtster van de Amerikaanse burgerrechten. Een van de hoogtepunten in haar zangcarrière vond plaats op 28 augustus 1963 tijdens een grootse massademonstratie voor burgerrechten met dominee Martin Luther King (‘I Have A Dream’). Daar zong ze op zijn speciaal verzoek het lied ‘I’ve Been Buked and I’ve Been Scorned’ voor een menigte van 200.000 personen.

Denise Jannah sings Mahalia Jackson! Een geweldig mooi optreden waar u nog lang van zult nagenieten. Entree: € 20,00 (met pauzedrankje).

Milène van der Smissen met ‘Voor mijn part Dolly’ - zaterdag 21-01-2023

Milène van der Smissen is actrice, danseres, zangeres en ook nog eens de allergrootste fan van Dolly Parton! In ‘Voor mijn part Dolly’ komt u dan ook van alles te weten over haar idool en luistert u naar verrassende arrangementen van die waanzinnig bekende songs als ‘Jolene’ en ‘9 to 5’. Met haar glasheldere stem, sprankelende voorkomen en een vleugje zelfspot gaat Milène in gesprek met de Amerikaanse countrykoningin. Entree: € 20,00 (met pauzedrankje).