Afbeelding

De Bezemwagen: Veldrijden - uitslagen - EK

Algemeen

VELDRIJDEN UITSLAGEN

1e manche X2o Badkamers Trofee Koppenbergcross Oudenaarde; zege bij de Dames Elite werd na een oppermachtige solo opgeëist door FEM VAN EMPEL. 2e DENISE BETSEMA (op 52 sec.) & 3e SHIRIN VAN ANROOIJ (1.14). Voor VAN EMPEL haar 7e overwinning van dit nog prille seizoen. Zij heeft gekozen voor definitieve overstap naar categorie Dames Elite op 20-jarige leeftijd. De zeer spannende cross bij de Heren Elite werd gewonnen door LARS VAN DER HAAR voor Eli Iserbyt (5 sec.) & Michael Vanthourenhout op 10 seconden.

EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN VELDRIJDEN IN NAMEN

Titel Europees Kampioene bij Dames Elite ging in het Waalse Namen -natuurlijk met een solo- naar FEM VAN EMPEL. Op de 2e plaats eindigde CEYLIN DEL CARMEN ALVARADO. De 3e plaats werd veroverd door Hongaarse Blanka Kata Vas. Heren Elite kende -volkomen terecht- de Vlaming Michael Vanthourenhout als Europees Kampioen. Tweede plaats ging naar LARS VAN DER HAAR.  De 3e plaats was weggelegd voor Laurens Sweeck. Op een zwaar, modderig en spiegelglad parcours haalde -de torenhoge favoriet der Belgen- Eli Iserbyt niet eens de eindstreep. Maar de “herintreder” JORIS NIEUWENHUIS werd razend knap 4e.

KALENDER

November-programma; 11-11 (Belgische Nationale Feestdag) 2e manche van Telenet Super Prestige in Niel. 13-11 manche 5 om de UCI Wereldbeker wordt verreden in DE BEEKSE BERGEN, de 1e Nederlandse cross van deze reeks van 14 wedstrijden. 19-11 is er de 3e manche in reeks van 8 om Telenet Super Prestige in Merksplas. 20-11 manche 6 bij de UCI Wereldbeker. In Overijse, de Druivencross. 26-11 manche 2 X2o Badkamers Trofee in Kortrijk. 27-11 manche 7 UCI Wereldbeker. Is 2e en laatste Nederlandse wedstrijd. Het decor vormt Zeeuws-Vlaamse plaats HULST, de Vestingcross. OPGELET; crossen van Dames & Heren Elite worden hier in de ochtenduren verreden. Reden voor deze opmerkelijke starttijden; de wedstrijd België-Marokko om 14:00 uur tijdens het WK Voetbal in Qatar.

HOE WORDEN DE 3 KLASSEMENTEN OPGEMAAKT?

Bij UCI Wereldbeker 40 punten voor een overwinning, 2e plaats 30 punten & 3e stek is goed voor 25 punten. Nr. 4 ontvangt 22 punten, daarna telkens 1 punt minder. Nr. 25 krijgt 1 punt. In Telenet Super Prestige is winst goed voor 15 punten, nr. 2 krijgt 14, verder tot nr. 15 die 1 punt mag bijschrijven. Klassement van X2o Badkamers Trofee opgemaakt aan verreden starttijden. Maximaal 5 minuten tijdverlies. Geldt ook bij niet deelnemen aan een cross in deze reeks. Tot zover het actuele wielernieuws in aflevering 292 van....