Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Shintai judo op dinsdag en vrijdag in Halsteren

HALSTEREN - De vakantie is weer voorbij en het is tijd om weer lekker actief bezig te zijn. Zowel jong als oud, man als vrouw, meisje als jongen kunnen hiervoor terecht bij Sportschool Shintai. Shintai verzorgt judo voor alle leeftijden op dinsdag en vrijdag in Sporthal de Kannebuis te Halsteren. Op vrijdag avond kan men tevens terecht voor conditie training.


Judo is een van de meest veelzijdige sporten. Naast dat alle spiergroepen worden aangesproken bevordert judo de motoriek, de coördinatie en het actie/reactievermogen. Voor jeugd is judo tevens goed voor het zelfvertrouwen. Door de Japanse invloed leert men respectvol met elkaar om te gaan, samenwerken en omgaan met winst en verlies.

Sportschool Shintai heeft groepen voor alle leeftijden. De lesdagen en tijden zijn vanaf dit seizoen ook aangepast. De donderdagavond in Lepelstraat is gewijzigd naar de dinsdagavond in Halsteren. Zowel op dinsdag- als vrijdagavond is er van 18.10 tot 19.00 uur judo voor de jeugd vanaf 5 jaar. Hierbij worden de moeilijke technieken weggelaten en op de jeugd aangepast. Op vrijdag is er van 19.00 tot 20.00 uur les voor junioren/senioren en van 20.00 tot 21.00 uur conditie/wedstrijd training.
Op dinsdagavond is er van 19.00 tot 20.00 uur voor zowel jeugd als senioren de mogelijkheid om judo kata aan te leren. In deze groep kan men kata als wedstrijdonderdeel trainen, maar ook als voorbereiding op een judo examen. Judokata is eigenlijk ook gewoon judo, alleen worden deze technieken in een bepaalde volgorde als een werkstuk aangeleerd zodat men dit kan demonstreren op een bandexamen of op wedstrijden. Diverse Shintai docenten zijn hierin ook meervoudig kampioen van Nederland. Daarnaast is er op dinsdag van 20.00 tot 21.00 uur nog les voor junioren/senioren.

Afgelopen jaar zijn er ook al enkele ouders gestart met judo. Wilt u of uw kinderen ook aan sport gaan doen en lekker bewegen? Kom dan eens een proefmaand meetrainen op een van onze lesuren. Fanatieke judoka’s mogen op beide avonden komen trainen om zo sneller te kunnen groeien in de sport. Voor meer informatie bent u welkom op onze lessen of informeer via e-mail: info@sportschoolshintai.nl of bel 06-28772961.

Meer berichten