De Dorpsstraat kon de hevige regen- en hagelbui niet verwerken; er kwamen putdeksels omhoog en de bestrating veroorzaakte gevaar.
De Dorpsstraat kon de hevige regen- en hagelbui niet verwerken; er kwamen putdeksels omhoog en de bestrating veroorzaakte gevaar.

Overlast door hevig onweer

Algemeen

HALSTEREN / LEPELSTRAAT - Op diverse plaatsen in Halsteren en Lepelstraat is de brandweer in de nacht van dinsdag op woensdag ingezet na een hevige onweersbui. Op veel plaatsen waaiden takken uit bomen of ontstond wateroverlast. Brandweermensen zijn tot diep in de nacht bezig geweest met de afhandeling van de schades.

De eerste melding kwam omstreeks 23:00 uur binnen. Op de Eendrachtweg tussen de Thoolse brug en Halsteren waren zoveel takken uit de bomen gewaaid dat verkeer amper nog kon passeren. De Thoolse brandweer is enkele uren bezig geweest om de weg weer begaanbaar te maken, zo ook aan de Nieuw Beijmoerseweg.
In de Halsterse Dorpsstraat kwamen enkele putdeksels omhoog. Nabij de kerk ontstond een kleine sinkhole. Brandweermensen hebben de straat rondom het gat afgezet in afwachting van de gemeente. Op de Burgemeester Elkhuizenlaan en Steenbergseweg vielen complete bomen om die de weg totaal versperden. Deze zijn door de brandweer klein gezaagd. Ook aan het Vagevuur in Lepelstraat zorgde een boom voor overlast. Het KNMI gaf code geel af.