Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>In de Martinuskerk is er aandacht voor een kopje koffie of thee en tijd en voor een gesprek.</p>

In de Martinuskerk is er aandacht voor een kopje koffie of thee en tijd en voor een gesprek.

(Foto: Bep Tielemans)

Open Kerk in Sint Martinus Ook aandacht Monumentendag

HALSTEREN - Het is alweer bijna de eerste zaterdag van de maand. Ook op deze eerste zaterdag van augustus zal de Martinuskerk in Halsteren weer open huis houden.


Omdat het nog vakantie is worden weer boeken in de verkoop aangeboden voor een vakantieprijsje. Geen grote boekenmarkt, maar boekenverkoop op wat kleinere schaal.

Misschien toch de moeite waard even binnen te lopen. Er worden zoals elke open zaterdag ook weer handwerkartikelen te koop aangeboden. Natuurlijk ontbreekt de koffie/thee niet. Iedereen kan tussen 11.00 en 14.00 uur een kijkje komen nemen in deze mooie oude kerk.

De Sint Martinuskerk zal, om alvast een tipje van de sluier op te lichten, komende 10 en 11 september extra aandacht krijgen op de monumentendagen. 

Loop gerust eens binnen voor een praatje, een kopje koffie/thee of fris voor de kinderen. Maar ook om even op het gemak rond te kijken of eventueel vragen te stellen over dit oudste monument van de gemeente. Waar nog elke zondag, in samenwerking met de protestantse kerk in Nieuw-Vossemeer, een eredienst gehouden wordt.

Het carillon, dat op 10 september extra in de belangstelling zal staan, strooit zaterdag haar klanken tussen 13.00 en 14.00 uur over ons uit. Bij mooi weer zullen er stoelen buiten staan om te kunnen luisteren naar het spel van een van de beiaardiers.

Genoeg reden om een bezoek aan de Martinuskerk te brengen op zaterdag 6 augustus 2022. Schroom dus niet u bent van harte welkom.

Meer berichten