Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Thijmen en Koen naast hun moeder Daniëlle.
Thijmen en Koen naast hun moeder Daniëlle. (Foto: Dennis van Loenhout)

Broers verkopen vrolijkheid

HOOGERHEIDE – Helemaal niet leuk. Flink balen zelfs. Dat vinden de broers Koen en Thijmen Knibbeler van het feit dat hun moeder Daniëlle borstkanker heeft. Dat haar behandelingen ook nog een streep door hun vakantie zetten maakt het er niet beter op, maar Koen en Thijmen bedachten een plan. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, besloten ze in actie te komen voor het goede doel.


Hamburgers, Pokémons, bijna levensgrote stripfiguren, een driedimensionaal fototoestel, en dat allemaal in de felste vrolijkste kleuren die je kunt bedenken. Met doodsimpele strijkkralen maken de broertjes Koen (11) en Thijmen (8) Knibbeler de mooiste creaties, en ze zijn allemaal te koop. De opbrengst? “Die gaat naar het goede doel!” zeggen ze. De goede doelen in dit verhaal zijn KWF en Pink Ribbon. Die kozen Koen en Thijmen niet voor niks.

Hun moeder Daniëlle kreeg nog maar een paar maanden geleden de diagnose borstkanker. Een enorme klap, die weliswaar iets werd verzacht door een gunstige prognose, maar die evengoed een grote impact heeft op het gezin. “We kunnen niet op vakantie”, zegt Thijmen, “omdat mama elke week naar het ziekenhuis moet. En ze is vaak moe.” Koen is de optimist van het stel, hij was er meteen al van overtuigd dat het goed zou komen. Bovendien wilde hij graag wat doen voor het goede doel, om zijn moeder en haar lotgenoten te kunnen helpen. Het kostte weinig moeite om ook zijn broertje enthousiast te maken.

Met strijkkralen hadden de broertjes al vaker mooie dingen gemaakt. Ze stroopten hun mouwen op, gingen aan de slag en haalden hun ouders over een kastje in de voortuin te zetten van waaruit ze hun creaties konden verkopen. Zoveel ze kan helpt Daniëlle ze, bij het strijken van hun creaties en bij het bewaken van de financiën. “We willen zoveel mogelijk geld ophalen”, zeggen Thijmen en Koen, “zodat dokters nieuwe dingen kunnen bedenken om zieke mensen beter te maken. Iedereen mag wat komen kopen!”

De vrolijke creaties van Thijmen en Koen zijn te bewonderen aan de Smirnofflaan 16 in Hoogerheide. Alles heeft een prijskaartje en in het kastje staat en kistje waarin kopers het geld kunnen achterlaten. Gelukkig zijn er vooral veel aardige mensen, die dingen komen kopen en bemoedigende woorden spreken. “Dat is leuk”, zegt Koen, “zelfs de juf is al wat komen kopen! Fijn dat mensen dat doen, voor het goede doel en voor mama!”

Meer berichten