Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

De Glazen Bol

HUIJBERGEN – Seizoen 2021-2022 zit er op. In de Vierde Klasse B werden wekelijks de wedstrijden op voorhand in De Glazen Bol bekeken. Namens iedere vereniging brachten deelnemers hun weloverwogen prognoses uit. Goede voorspellingen leverden vijf punten op, duels voorin van een joker betekenden verdubbeling. De derby’s telden sowieso in tweevoud. Doel van het experiment vormde het toetsen van de vermeende voetbalkennis. Waar zit de kennis van zaken?


In de laatste spelronde keerde de top-3 van METO, ODIO, Grenswachters, WVV’67 en Vivoo terug aan de wedstrijdtafel. Het neusje van de eerste editie van Glazen Bol blijkbaar. Opvallend was de tienvoudige juiste voorspelling voor BSC-NSV (3-1), terwijl ook Grenswachters-NVS (2-0) op een handvol rake treffers kon rekenen. WVV’67 scoorde met driewerf METO-Vivoo (2-1).

John van der Poel (ODIO) liet al eerder zien over voorspellende gaven te beschikken. Ook in de finale vormde hij een klasse apart en boekte een seizoenstopscore van 29 punten. Thom van Dongen (GRW) volgde met 27 punten en ook Johan van Kalmthout (METO) nestelde zich op het podium met 26 punten. De overige deelnemers: Ingrid de Ron (WVV’67) 23, Marie-Louise Hesbeens (GRW) 20, Robin Schipperijn (WVV’676) 20, Jurgen Adriaansen (WVV’67) 20, Jos Bogers (Vivoo) 19, Marc Rasenberg (GRW) 18, Annelies Rooijmans (ODIO) 18, Andy Wierikx (Vivoo) 15, Jaap van den Akker Jr. (Vivoo) 14, Pien Kuijper (METO) 14, Geert Verstraten (METO 14), Mitchell Elenbaas (ODIO) 12.

Met het opmaken van de balans valt er een opmerkelijke parallel met de eindrangschikking in de Vierde Klasse B te trekken. WVV’67 verbaasde vriend en vijand tot op de laatste speeldag voor de nacompetitie richting de Derde Klasse. Ook de groenzwarte voorspellers waren bijna wekelijks op dreef en gezamenlijk onderscheidden ze zich en mogen zich met 405 punten ook Glazen Bol beste weten. Op gepaste afstand gaven middenmoters METO (356) ex aequo met ODIO (356) als ook Grenswachters (350) elkaar ook op papier weinig toe. Degradant Vivoo sloot het seizoen ook in De Glazen Bol (310) in mineur af. Hoopgevende voorspellingen stroken dikwijls niet met de hooggespannen verwachtingen. De nul en twee punten in de herkansing van performancecoach Gerald de Waal spreken hierbij boekdelen.

Meer berichten