Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Aftrap WK Cyclocross 2023 op de trap van het parcours aan de Scheldeweg/Onderstal in Hoogerheide.
Aftrap WK Cyclocross 2023 op de trap van het parcours aan de Scheldeweg/Onderstal in Hoogerheide. (Foto: Pascal Brugman)

Aftrap WK Cyclocross 2023

HOOGERHEIDE - Bij de kruising Onderstal/Scheldeweg in Hoogerheide is vrijdagmiddag officieel gestart met de voorbereiding van de UCI Cyclo-Cross World Championships 2023.


Dat gebeurde met het bevestigen van trespa platen op de trap van het WK-parcours waar de UCI vlag in kleuren op aangebracht wordt. Binnen enkele weken zal ook de belettering klaar zijn, met tekst over het evenement en de diverse klassen renners die in Hoogerheide de strijd gaan aanbinden.

De wedstrijden voor de UCI Cyclo-Cross World Championships worden in Hoogerheide gehouden van 3 tot en met 5 februari 2023. Na 2009 en 2014 is dit de derde keer dat de Wereldkampioenschappen veldrijden op het bekende parcours in Hoogerheide georganiseerd worden. 

Het college, oud-wethouder Hans de Waal en vertegenwoordigers van de organisatie GP Adrie van der Poel waren aanwezig bij de start van de voorbereiding. ‘Nu al reclame maken voor dit wielerevenement is belangrijk’ was hun boodschap. 

Meer berichten