Leden van vliegclub WBAC in Woensdrecht.
Leden van vliegclub WBAC in Woensdrecht.

Top Gun kan ook in West Brabant

Algemeen

HOOGERHEIDE/WOENSDRECHT - We hebben er lang op moeten wachten, maar nu is hij er dan eindelijk, de nieuwe Top Gun film met Tom Cruise. Hoewel de meeste club vliegers alleen maar kunnen dromen van vliegen in een straaljager hebben leden van de West Brabantse Aero Club deze droom kunnen waarmaken.

 

Verschillende vliegers van de Koninklijke Luchtmacht zijn hun vlieg carrière begonnen bij de West Brabantse Aero Club op het vliegveld in Woensdrecht. Vanaf 14 jaar tot na je pensioen kun je lid geworden van de zweefvliegclub, leren vliegen en je eerste solo vlucht maken. Velen jongeren maken van hieruit de sprong naar een carrière in de luchtvaart of  de luchtmacht. Voor anderen is het een fascinerende hobby, waar ze nooit genoeg van krijgen.

Zweefvliegen is een bijzondere hobby, een superkracht waarbij de je zwaartekracht de baas bent. Vrij zweven als een roofvogel, niet gebonden aan grenzen, wegen of paden. We kunnen, zonder motor,  op de kracht van de zon en wind, vele uren en honderden kilometers vliegen.

De club bestaat uit ca 150 leden, jeugdleden vanaf 14 jaar tot Senioren die nog lang na hun pensioen genieten van een vlucht. Het is een gevarieerd gezelschap met alle soorten achtergronden. Jeugdleden met luchtvaart ambities, professionele piloten en vliegers uit de burgerluchtvaart die het echte vliegen opzoeken, maar ook gewoon hobby vliegers.

Met zijn allen houden we 6 vliegtuigen in de lucht. Onderhoud, opleiding, administratie, alles verzorgen we zelf op een hoog niveau.  Doordat iedereen een steentje bijdraagt blijft onze hobby betaalbaar. Voor €725,- per jaar kun je lid worden en leren wij jou vliegen.

Als club zijn we soms wat moeilijk te vinden. We opereren op het militair vliegveld Woensdrecht, daar mag je natuurlijk niet zomaar op. We grepen Top Gun Maverick dan ook aan om onze hobby uit te dragen en stonden 25 mei met een vliegtuig bij de première van deze fantastische film bij de C-Cinema bioscoop in Bergen op Zoom.  www.wbac.nl, 06-22962070.

Arcus
Vliegclub