Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Demonstraties Alpaca scheren op Zorgboerderij de Leemberg trokken veel bekijks.
Demonstraties Alpaca scheren op Zorgboerderij de Leemberg trokken veel bekijks. (Foto: Cate Brugman)

Mooie Lentedag op de Leemberg

WOENSDRECHT - Op 4 mei werd er bij Zorgboerderij de Leemberg aan de Dorpsstraat 51 in Woensdrecht een Lentedag georganiseerd. Jacqueline Sommeling, eigenaresse van de Zorgboerderij: ‘’We hadden zin om weer wat gezelligs te organiseren, tenslotte zijn er veel dieren geboren bij ons op de zorgboerderij en valt er ook genoeg te beleven. Na twee jaar mocht het eindelijk weer.” 


Van 11.00 tot 16.00 uur viel er volop te beleven op de zorgboerderij en het was goed te merken dat het meivakantie was. Vanaf het begin was het dan ook al gelijk erg druk, de parkeerplaats stond al snel vol. Op de kinderboerderij werden verschillende demonstraties gegeven, zoals schapen en alpaca’s scheren. Twee dames lieten zien hoe wol spinnen gaat. Zij waren gekomen om dit ook aan de medewerkers te leren, aangezien de zorgboerderij sinds kort in het bezit is van een spinnewiel. De kinderen konden genieten van een springkussen, een echte glitter tattoo laten zetten, spelletjes spelen die bij een boerderij horen en draaien aan een rad van fortuin. Ook stonden er kraampjes en kon er gegeten en gedronken worden op het terras. En er mocht flink geknuffeld worden met alle beesten op de kinderboerderij. 

In de paardenpaddock en -bak was ook van alles te doen. Zo was er een demonstratie met honden die zoekwerk moesten uitvoeren en een workshop paardentaal te volgen. Veel kinderen vonden ook de weg naar de pony’s waar ze op mochten rijden. Iedereen was vol goede zin naar de zorgboerderij gekomen en genoot.

Meer berichten