Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Wethouder Jeffrey van Agtmaal met Sjaak van Loon en leden van het Plain Recovery Team.
Wethouder Jeffrey van Agtmaal met Sjaak van Loon en leden van het Plain Recovery Team. (Foto: Pascal Brugman)

Tentoonstelling Wings geopend

OSSENDRECHT - Zaterdag is de nieuwe tentoonstelling in Museum Wings over Woensdrecht officieel geopend. Hiervoor kwam Wethouder Jeffrey van Agtmaal naar het museum. Dit is tevens een stukje uit zijn portefeuille, namelijk erfgoed, cultuur en monumenten. 


De heer Sjaak van Loon opende met een toespraak: “De tentoonstelling zou al eerder plaatsvinden, maar vanwege de toen geldende maatregelen moesten we dit helaas uitstellen. We zijn ook erg blij dat de gemeente wethouder Jeffrey van Agtmaal bereid heeft gevonden de opening te willen doen. De publiciteit hebben we goed aangepakt en hopelijk weten de mensen dan ook onze tentoonstelling en museum te bezoeken. We hadden al aardig wat materiaal verzameld en toen kwamen we in contact met onder andere Marnix van het Plane Hunt Recovery Team. En die hebben ons mooie spullen gebracht voor de tentoonstelling. We hebben samen met onze vrijwilligers keihard gewerkt. Met het zien van al deze spullen denk ik wel vaak aan de beelden van de Oekraïne, want daar is het nog steeds oorlog.” 

Wethouder Jeffrey van Agtmaal vindt deze tentoonstelling ook erg bijzonder: ”Het is een bijzonder stukje geschiedenis uit de gemeente Woensdrecht. Tenslotte bestaat onze vliegbasis alweer 75 jaar en er is in de Tweede Wereldoorlog veel gevochten in onze gemeente. Nog steeds worden er veel spullen gevonden in de bossen uit die tijd. In onze gemeente vangen we momenteel mensen uit de Oekraïne op, gevlucht voor een oorlog, die velen van ons nog nooit hebben meegemaakt, dat heeft best een impact. Ik wilde dan ook graag deze opening volbrengen als wethouder, ondanks dat ik op vakantie zou gaan. We vertrekken dan ook maar wat later. In de gemeente zijn we momenteel bezig met een erfgoedbeleid, daar hoort dit soort stukken geschiedenis ook zeker bij. Dit moeten we dan ook als gemeente koesteren.” 

De tentoonstelling duurt ongeveer 3 maanden en is beslist een bezoekje waard. Kijk voor openingstijden en meer informatie op www.wings-over-woensdrecht.nl 

Meer berichten