Bekendmaking van de opbrengst van de flesseninzamelactie op brede school De Boemerang in Hoogerheide.
Bekendmaking van de opbrengst van de flesseninzamelactie op brede school De Boemerang in Hoogerheide. Foto: Dennis van Loenhout

‘Supervette’ actie op brede school

Algemeen

HOOGERHEIDE – Het begon met een idee van vijf leerlingen van basisschool Klim-Op, en het groeide uit tot een flesseninzamelactie waaraan alle leerlingen van brede school De Boemerang in Hoogerheide meededen. Het resultaat overtrof ieders verwachtingen: maar liefst 600 euro werd opgehaald voor de Oekraïne actie van Giro 555.

Idee

Directeur Ab de Laater van basisschool Klim-Op is apetrots op Levi, Luuk, Morris, Lasse en Noëlle uit groep 5. Een week nadat de oorlog in Oekraïne uitbrak stond het vijftal aan zijn bureau: “Ze hadden zelf bedacht dat ze flessen wilden inzamelen en de opbrengst aan Oekraïne wilden geven. Ik vond het een geweldig idee. Mooier dan dat kan toch bijna niet?”

Sneeuwbaleffect

Zelf hoopten de vijf misschien zo’n tweehonderd flessen op te halen, waarmee ze enkele tientjes aan het goede doel zouden kunnen schenken. Geen groot bedrag, maar alle beetjes helpen, was de gedachte. Dat hun idee een sneeuwbaleffect teweeg zou brengen waarmee hun verwachtingen ver overtroffen zouden worden wisten Noëlle, Lasse, Morris, Levi en Luuk toen nog niet. 

Opbrengst

Toen ze supermarkteigenaar Paul Lucius gingen vragen of ze de verzamelde flessen bij zijn winkel mochten inwisselen zei die niet alleen “ja”, maar hij zegde ook toe de opbrengst met 20% te verhogen. 

Geweldig

En toen directeur Rob Jiskoot van basisschool De Dobbelsteen, die net als de Klim-Op in brede school De Boemerang is gevestigd, van de actie hoorde kwam hij meteen in actie: “Ik heb meteen aan Ab voorgesteld dat onze school ook zou meedoen, het was een prachtige actie voor een geweldig doel.”

Supervet!

Jumbo Paul Lucius zag de leerlingen zes, of misschien wel zeven, keer terugkomen, steeds met nog meer flessen. De teller stopte pas op 2400 flessen. 

Hoeveel de opbrengst precies was wisten de vijf leerlingen toen nog niet. Dat verklapte Ab de Laater pas op 5 april, voor een vol schoolplein. 

Toen hij de cheque van 600 euro onthulde wisten Levi, Luuk, Morris, Lasse en Noëlle meteen wat ze daarvan vonden: “Supervet!”