Impressie model Bergsestraat Huijbergen
Impressie model Bergsestraat Huijbergen

Nieuwbouwplannen Huijbergen en Putte

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - In de Gemeente Woensdrecht is al enkele jaren een tekort aan woningen voor onder andere starters, gezinnen en senioren. Maar er werden enkele bouwplannen al enige jaren steeds uitgesteld. Toch heeft de Gemeente Woensdrecht nu prioriteiten gesteld om meer woongelegenheid te creëren in verschillende dorpskernen van de gemeente. Zo was de Noordrand in Ossendrecht al aan de beurt met huurwoningen en koopwoningen, hierbij is ook al gedacht aan de duurzaamheid. Huijbergen en Putte mogen niet achterblijven volgens de gemeente. 

In het centrum van Huijbergen wordt de locatie Canadaplein/Bergsestraat herontwikkeld. De wens bestaat al lang om de lokale supermarkt te verplaatsen en er een combinatie met woningbouw mogelijk te maken. Wethouder Hans de Waal: “Er ligt nu een plan voor met een nieuwe supermarkt en voldoende parkeergelegenheid, 13 appartementen en zo’n 9 grondgebonden woningen voor senioren. Wij zien hierin de meerwaarde voor Huijbergen en willen dit plan met prioriteit ten uitvoer brengen. Alleen de bibliotheek, nu nog gehuisvest in het oude gemeentehuis, zal een nieuwe plek in Huijbergen moeten krijgen.” Ook met meer woongelegenheid in Huijbergen zou de bereikbaarheid van het dorp met het openbaar vervoer in de toekomst weer verbetering op kunnen leveren. 

De houthandel op locatie Sneek (afbeelding rechtsonder) aan de Antwerpsestraat 267 maakt plaats voor een woningbouwplan met 95 woningen en een Lidl supermarkt. “Op deze locatie bij binnenkomst van de kern Putte is het mogelijk om een modern woongebied te maken met groene verbindingen. Een mooie entree voor Putte en een plan dat de druk op de woningmarkt verlicht voor de doelgroepen senioren, starters en gezinnen. Uit onderzoek blijkt dat er in het gebied ruimte is voor een extra supermarkt. De wens van Lidl om een vestiging te realiseren in de gemeente Woensdrecht kan hier gerealiseerd worden. Heel Putte en omgeving kan hiervan profiteren”, licht De Waal toe. Er is vanuit de Gemeente Woensdrecht gekeken naar een goede locatie voor de Lidl vestiging, in andere dorpskernen zou dit voor de bestaande ondernemers namelijk een inkomstenderving kunnen opleveren. Putte is daarmee beter geschikt omdat deze dorpskern aan de grens ligt met België en daarmee al een groter bereik heeft. 

Beide plannen worden gerealiseerd door Bouwgroep De Nijs-Soffers uit Hoogerheide. Dit proces ligt nog op schema: Gemeente Woensdrecht koerst af op eind 30 juni aanstaande voor vaststelling van de plannen. Als er niet te veel bezwaren worden ingediend kan er eventueel eind dit jaar begonnen worden aan de sloop en of bouw. Ook bij deze bouwprojecten wordt aan duurzaamheid van de woningen gedacht, temeer vanwege de stijgende energiekosten.

Impressie woningen oude terrein van Coop
Bestaande situatie Bergsestraat Huijbergen
Locatie De Sneek Putte.