Nicole van den Eijnden in haar woning in Noordrand.
Nicole van den Eijnden in haar woning in Noordrand.

Wonen in Noordrand: zo leuk als gehoopt!

Algemeen

OSSENDRECHT – De Noordrand in Ossendrecht transformeert langzaam van bouwput naar woonwijk. Steeds meer woningen worden opgeleverd, steeds meer bewoners raken gesetteld en steeds meer daalt het besef in dat wonen in project Noordrand precies zo leuk is als iedereen hoopte. Vraag dat maar aan Nicole.

Vertrouwd

Ze zocht al jaren naar haar eerste eigen woning, maar zoals voor zoveel starters bleek dat ook voor de 27-jarige Nicole van den Eijnden een moeilijke opgave. Ondanks haar stabiele baan, bleek een hypotheek krijgen zo ongeveer onmogelijk. Huren bleek de enige optie, dus koos Nicole voor een woning in plan Noordrand: “Ossendrecht is mijn vertrouwde stekkie. Ik ben hier geboren en getogen en heb hier mijn werk en mijn vrienden, dus ik wilde hier niet weg. Ossendrecht is mijn thuis, dat moest het blijven.”

Bouwproces

In mei van vorig jaar kreeg Nicole het verlossende bericht van Woningstichting Woensdrecht: er was haar een woning toegewezen in de splinternieuwe straat Boomgaard. Op de oplevering moest ze toen nog even wachten, maar de voorpret beviel haar uitstekend: “Mijn huis staat bijna bij mijn ouders in de achtertuin. Ik heb de bouw dus elke dag kunnen volgen. Vaak kreeg ik tijdens mijn werk berichtjes van mijn moeder, dat er weer een vrachtwagen met dak- of geveldelen was gekomen. Na mijn werk kon ik dan precies zien hoe de bouw was opgeschoten. Van het hele bouwproces heb ik foto’s, dat is een leuke herinnering.” Ook een leuke herinnering is dat Nicole, haar broer Thom en haar zus Judith ongeveer tegelijk het ouderlijk nest verlieten: “We zijn dus vaak samen dingen gaan uitzoeken voor onze huizen, dat was ook heel bijzonder.”

Voordelen

Toen ze op 16 december dan eindelijk de sleutel van haar huisje kreeg ging Nicole meteen aan de slag: met haar broer en haar vader ging ze schuren, plamuren en schilderen: “Vooral het trapgat was een uitdaging!”, zegt Nicole, die al snel de voordelen van een nieuwbouwwoning ontdekte: “Het is heel fijn dat alles nieuw is, maar het is vooral mooi dat je meteen je eigen sfeer in een woning kunt brengen, zonder dat je de smaak van de vorige bewoner moet uitwisselen. Alles was meteen helemaal zoals ik het wilde, met een vloer met mooie houtlook, witte muren met roze en zwarte accenten en nieuwe, nette meubeltjes. De tuin is nog niet klaar, maar dat komt snel!”

Dorpsgevoel

Uiteindelijk verliet Nicole het ouderlijk nest zelfs nog wat sneller dan gedacht, omdat ze door een positieve coronatest in quarantaine moest: “Toen had ik de keuze: bij mijn ouders op mijn kamer blijven, of op mezelf gaan met een heel huis als ruimte. Dat was een makkelijke keuze, en ik heb er geen spijt van. Sinds 16 januari woon ik op mezelf, en het is precies zo leuk als ik had gehoopt.”

Nicole’s directe buren zijn ouderen, uit Ossendrecht of de gemeente, en verderop wonen ook jongeren in project Noordrand. Die mix bevalt prima.

“Iedereen zegt elkaar gedag, we zijn een nieuwe wijk maar het dorpsgevoel is er al helemaal. Dat bevalt me goed, en ondertussen zien we de wijk steeds mooier worden. Mijn ouders kan ik vanuit mijn huis net niet zien, maar ik voel me toch helemaal thuis. Heel fijn om eindelijk op mezelf te wonen!”

Afbeelding