De Drieschaar in Ossendrecht staat 8 en 9 april in het teken van een Energiebeurs.
De Drieschaar in Ossendrecht staat 8 en 9 april in het teken van een Energiebeurs.

Energiebeurs Dorpsplatform Ossendrecht

Algemeen

OSSENDRECHT – Op 8 en 9 april organiseert het Ossendrechtse Dorpsplatform een Energiebeurs in de Drieschaar. Die beurs is er vooral op gericht om de drempel naar verduurzaming te verkleinen, of helemaal weg te nemen.

“Als veel mensen een drempel ervaren om te verduurzamen, dan moeten we die drempel wegnemen”, zegt Ernest Meijlemans van Dorpsplatform Ossendrecht. Meijlemans is initiatiefnemer van de Energiebeurs, die door de gemeente Woensdrecht en Eneco wordt ondersteund. De beurs kent een breed aanbod, van voornamelijk regionale bedrijven die hun producten en duurzaamheidsoplossingen komen demonstreren.

De Ossendrechtse firma Ruissen demonstreert bijvoorbeeld de nieuwste warmtepompen, terwijl de Bergse Volkswagen-dealer zorgt voor twee elektrische Volkswagens waarmee vrijblijvend kan worden proefgereden. Dat kan ook met de elektrische scooters van Scooterpalace en de elektrische fietsen van Pijnen Tweewielers. 

Ook laadpalen en accu’s, waarmee thuis teveel opgewekte stroom kan worden opgeslagen, worden getoond en gedemonstreerd.

Isolatiespecialist Wibro is aanwezig om alles te vertellen over spouwmuurisolatie en dubbele beglazing, terwijl een rolluikenspecialist kan vertellen wat zijn producten betekenen voor de verduurzaming van een woning. Natuurlijk is er ook een specialist aanwezig op het gebied van zonnepanelen, PVONE kan alles vertellen over de voordelen daarvan. De Rabobank staat klaar om vragen over financiering van verduurzaming te beantwoorden. 

Duurzaam

“We hebben geprobeerd de beurs zo compleet mogelijk te maken”, zegt organisator Ernest Meijlemans van Dorpsplatform Ossendrecht. “Zo hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan een duurzame toekomst van Ossendrecht. Om dat in de toekomst te kunnen blijven doen hebben we als Dorpsplatform versterking nodig van gemotiveerde mensen die ons willen helpen bij dit soort initiatieven.”

Energiebeurs op vrijdag 8 en zaterdag 9 april!

Afbeelding
Energiezuinig maken van een woning.
Zonnepanelen op het dak van een woning.
Afbeelding