Lijsttrekker Joey van Aken.
Lijsttrekker Joey van Aken.

Bergse PvdA zet in op verandering

Algemeen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - De Bergse PvdA-fractie komt met haar definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. De Bergse PvdA-fractie ‘wil de komende vier jaar inzetten op verandering van de Bergse politiek van binnenuit. Een Bergse politiek die professioneler is en beter samenwerkt. Een Bergse politiek met de blik naar buiten toe gericht. Het is tijd voor een frisse wind!’

Verjonging

Lijsttrekker Joey van Aken is verheugd om te melden ‘dat de stevige kandidatenlijst van de Bergse PvdA goed aansluit bij de ambities voor de komende vier jaar. De kandidatenlijst herbergt verjonging en vernieuwing in zich. Verjonging vinden we terug op verschillende plaatsen op de lijst. Op nummer 1 staat huidige fractievoorzitter Joey van Aken (30 jaar). Hij wordt gevolgd door Adam Ahajaj (26 jaar) en tevens zijn huidige fractiegenoot. Op de plaatsen 9 (Koen Blom), 12 (Ernst van Gassen), 15 (Christy Lebeau) en 22 (Cas Respen).

Vernieuwing

Daarnaast is vernieuwing terug te vinden op de kandidatenlijst. Nummer 5 is burgerlid Janno den Engelsman, organist en stadsbeiaardier. De afgelopen maanden heeft Janno zich hard gemaakt voor de culturele sector onder andere met zijn pamflet ‘Zorg dat Bergen op Zoom blijft bruisen’. Op nummer 6 staat Gerry Leenders, die de afgelopen jaren zijn sporen heeft verdiend in het verenigingsleven. Gerry is al jaren actief voor voetbalvereniging MOC’17, waar iedereen hem kent en waar hij voor iedereen tijd maakt voor een praatje. 

Bekenden

Verder maakt een oude bekende zijn herintrede in de Bergse politiek. Oud raadslid en oud afdelingsvoorzitter Yusuf Kaplan keert na acht jaar met een frisse blik terug in de Bergse politiek en staat op plaats 3. Yusuf Kaplan is voorzitter van de raad van toezicht van Voedselbank Goed Ontmoet. Verder staat burgerlid Nanny Nuijten, jarenlang vakbondsvrouw bij de FNV en voormalig uitbater van café de Kladde te Lepelstraat, op plaats 4. 

Ambities

Lijsttrekker Joey van Aken is zeer verheugd met deze kandidatenlijst: “De Bergse PvdA wil bouwen aan een beter Bergen op Zoom. Een beter Bergen op Zoom begint bij een open, eerlijk en betrouwbare gemeentepolitiek. Om dit te bereiken wil de Bergse PvdA afscheid nemen van vastgeroeste gewoontes. Het is tijd voor een nieuw leiderschap. De Bergse PvdA wil hierin zeker ook zijn verantwoordelijkheid nemen na de verkiezingen. We zijn klaar voor coalitiedeelname. Ik ben blij met deze sterke lijst, die onze ambities onderstreept.”

De Bergse PvdA heeft op dit moment twee zetels in de gemeenteraad van Bergen op Zoom en zet bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in op een verdubbeling van het aantal zetels.