Brug Ravelijn oranje voor ‘Orange the world‘
Brug Ravelijn oranje voor ‘Orange the world‘ Foto: Orande Mensink

Brug Ravelijn oranje voor ‘Orange the world‘

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Op donderdag 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, startte in Bergen op Zoom de plaatselijke campagne van de Soroptimistenclub voor ‘Orange the world’. 

De voorzitter van de Soroptimisten trapte deze campagne af met een toespraak bij de brug van het Ravelijn en wethouder Mignon van der Zwan verrichtte na een mooie toespraak de openingshandeling namens burgemeester en wethouders van de gemeente: de brug van het Ravelijn werd dan voor de daaropvolgende 16 dagen oranje verlicht. Daarnaast wapperen de Orange-the- world-vlaggen op het Ravelijn om op deze manier aandacht te vragen voor de strijd tegen geweld tegen vrouwen, en met name tegen huiselijk geweld. 

In meer dan 90 landen wordt op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, campagne gevoerd om aandacht te vestigen op het probleem van gendergerelateerd geweld. Een probleem dat overal ter wereld speelt, ook in Nederland. Minstens één op de drie vrouwen heeft geweld meegemaakt in haar leven. Dat betekent dat een miljard vrouwen en meisjes is geconfronteerd met fysiek, seksueel of psychisch geweld. De campagne wil de mensen bewust van maken van de ernst van het probleem en hulp vragen om dit geweld te stoppen. Dit gebeurt onder andere door gebouwen oranje uit te lichten, en door diverse straatacties en debatten, zo ook hier.

Toespraak door wethouder Mignon van der Zwan