Er is ook een receptenboekje van Diana Rens verkrijgbaar.
Er is ook een receptenboekje van Diana Rens verkrijgbaar.

Wat eten we vandaag? Ovenschotel met rookworst!

Algemeen

Benodigdheden

900 gram krieltjes geschild, 2 rookworsten, 400 gram prei, 2 paprika’s,
4 eetlepels roomkaas met kruiden, 2 theelepels Italiaanse kruiden, 50 gram rucola, 100 gram feta, olijfolie, geraspte kaas, boter voor invetten.

Bereiding

Verwarm de over voor op 200 graden. Zet een pan water op en kook de
krieltjes 20 minuten totdat ze zacht zijn. Snijd de rookworst, prei en paprika in stukjes. Giet een scheut olie in een pan en bak de prei en de paprika aan doe er na ongeveer 5 minuten de stukjes rookworst, Italiaanse kruiden en de roomkaas bij. Bak dit geheel ongeveer 8 minuten mee on roer goed door elkaar en zet dan het vuur uit. Voeg daarna de gekookte krieltjes erdoor en meng dit goed door elkaar. Schep het geheel in een ingevette ovenschaal en verkruimel de feta over het mengsel en verdeel de geraspte kaas erover.
Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven. Haal de schaal uit de oven en verdeel de rucola er overheen.

Eet smakelijk!

Diana Rens