Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
<p>V.l.n.r.: Wimko van Okkenburg en Jeroen van Loon van VVC&#39;68, Rik Linssen van PLUS Halsteren, Maroesjka Bogers en Kaka Kips van Toontje d&#39;r Bij.</p>

V.l.n.r.: Wimko van Okkenburg en Jeroen van Loon van VVC'68, Rik Linssen van PLUS Halsteren, Maroesjka Bogers en Kaka Kips van Toontje d'r Bij.

(Foto: Bep Tielemans)

Clubs blij met actie lokale supermarkt

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - “Van deze cheque kunnen we nieuwe bladmuziek kopen, de lessenaartjes vervangen en stokken voor de trommel aanschaffen”, laten Maroesjka Bogers en Kaka Kips van muziekband Toontje d’r Bij weten. Beide dames mochten vrijdagmiddag bij PLUS Halsteren uit handen van Rik Linssen een cheque ter waarde van 812 euro in ontvangst nemen. 


Dit verrassend hoog bedrag is de afgelopen maanden door klanten van de supermarkt die de damesdweilband een warm hart toedragen bijeen ‘gekrast’. Er werd totaal 15.000 euro beschikbaar gesteld voor de actie om tientallen verenigingen, stichtingen en clubs uit Halsteren en Lepelstraat te steunen. “Wij zijn hier erg blij mee”, vertellen Maroesjka en Kaka, die uiteindelijk derde van boven zijn geëindigd. “Dat is een heel mooi en verrassend resultaat voor een kleine club als Toontje d’r Bij. Iedere week na de repetitie zijn we bij elkaar gaan zitten om de krasloten in te voeren.” Bij het activeren van de krasloten op de website van PLUS was de tussenstand constant te volgen

Het hoogste bedrag van de lokale actie komt ten goede aan Heemkundekring Halchterth. Deze heemkundige studiekring Halsteren en Lepelstraat vergaarde maar liefst 955 euro. Dit alles kort na de afronding van een andere bijzonder geslaagde actie in samenwerking met de plaatselijke supermarkt: plaatjes verzamelen voor een kleurrijk fotoboek van de dorpen Halsteren en Lepelstraat. 

Scouting Jeanne D’Arc is verblijd met een cheque van 844 euro; voetbalvereniging RKSV Halsteren ontvangt 760 euro, gevolgd door Bouwclub de Waterstroat (€ 648,-), Stichting Plusbus Halsteren-Lepelstraat (€ 575,-), voetbalvereniging VVC’68 (€570,-), Zonnebloem Halsteren (€ 569,-), Lepelstraatse Boys (€ 553,-) en Stichting Kindervakantiespel Onder de Panne (€ 493,-). Voeg daarbij enkele tientallen andere lokale verenigingen die een welkome steun in de rug ontvingen.  

VVC-voorzitter Wimko van Okkenburg en Jeroen van Loon namens de jeugdafdeling van de voetbalvereniging waren vrijdagmiddag in hun nopjes met de cheque. “Bij VVC’68 zijn we enthousiast bezig geweest met de actie. Kraskaartjes konden ingeleverd worden in de kantine. Geert de Krom heeft ze wekelijks allemaal ingevoerd. Het bedrag van 570 euro wordt hoogst waarschijnlijk aangewend voor trainingsmiddelen. Chapeau dat PLUS Halsteren zo’n actie houdt.”

Meer berichten