Afbeelding

Wereldlichtjesdag 2021

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Op Wereldlichtjesdag, zondag 12 december aanstaande, worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Zo gaat er in 24 uur een golf van licht over de hele wereld.

In Bergen op Zoom wordt ook dit jaar weer een bijeenkomst in dit kader georganiseerd. U bent van harte welkom om stil te staan bij het kind dat u mist. Of het nu om je pasgeboren baby of je volwassen kind gaat. Of je nu vader, moeder, broer, zus, opa, oma, oom, tante, leerkracht of gewoon een lieve vriend bent en of je het kind pas heel kort of al tientallen jaren mist. De bijeenkomst vindt plaats op RSG ’t Rijks, Burg. Stulemeijerlaan 24, 4611EG Bergen op Zoom. Vanaf 18:00 uur zijn de bezoekers welkom in het cultuurgebouw van RSG ’t Rijks voor een kopje koffie en is er gelegenheid voor gesprek, waarna omstreeks 18:30 uur in de theaterzaal de bijeenkomst start. Na afloop is er wederom ruimte voor gesprek met een kopje koffie. Als u aan de bijeenkomst Wereldlichtjesdag wil deelnemen, vragen wij u zich vóór 4 december aan te melden met opgave van: de naam van het overleden kind, het aantal aanwezige personen én daarnaast (indien nog niet eerder ingezonden) een digitale foto van uw kind te sturen naar WereldlichtjesdagZWBrabant@gmail.com. Tevens vragen wij u een fysieke foto van uw overleden kind mee te brengen.

De foto’s krijgen een centrale plaats tijdens de herdenkingsbijeenkomst

Voor deelname aan deze bijeenkomst wordt gewerkt met de Corona Check app. Ook is ter plaatse een zelftest mogelijk (na aanmelding). 

Als een bezoeker van die mogelijkheid gebruik wil maken, dan kan dat bij aanmelding worden opgegeven.

De organisatoren zullen zich nadrukkelijk houden aan de dan geldende RIVM spelregels.

Voor informatie kunt u ons uiteraard mailen: WereldlichtjesdagZWBrabant@gmail.com., 

Lilian Boudewijn-Slaats. Coach Rouw, Verlies, Ritueelbegeleider

* Deze bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door RSG ‘t Rijks en crematorium Zoomstede.