Afbeelding

Wat eten we vandaag? Enchiladas

Algemeen

Benodigdheden

2 uien, 1 teentje knoflook, 16 wraps, 500 gram gehakt, 2 blikjes tomatenblokjes, 200 gram geraspte kaas, 2 theelepels chilipoeder, 2 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels gehaktkruiden, boter om in te vetten, olijfolie.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Begin met het kruiden van het gehakt met de gehaktkruiden. Giet een scheut olijfolie in een pan, bak het gehakt rul en schep het uit de pan. Snipper de ui en de knoflook en fruit dit aan in dezelfde pan. Voeg na 2 minuten de tomatenblokjes, chilipoeder en paprikapoeder erbij en laat dit 5 minuten doorkoken. Doe driekwart van de tomatensaus bij het gehakt en verdeel de rest van de tomatensaus in een ingevette ovenschaal. Haal de wraps uit de verpakking en smeer beide kanten in met de tomatensaus en bak ze even een seconde of tien in een koekenpan aan beide kanten. Leg de gebakken wrap op een bord en vul deze 1 voor 1 met de gehakt-tomatensaus. Rol de wrap op en leg ze in de ingevette ovenschaal en verdeel de geraspte kaas eroverheen en zet de enchiladas ongeveer 20 minuten in de oven.
Heerlijk met een salade.

Eet smakelijk!

Diana Rens