Afbeelding

Kerkberichten

Algemeen

Parochie de Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411.

Vanaf heden is het parochiekantoor te Hoogerheide op vrijdagochtend weer geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld)

Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan tel.nr.0615656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan tel.nr.0615656260 of mail naar uitvaart@samenkerk.nl

Voor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl

Intenties voor onlangs overleden parochianen: Cecilia Huysmans w.v. Gerard Dekkers en Albert Musters beiden uit Ossendrecht.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Zondag 31 oktober om 09.00 uur: Woord- en communieviering, Allerheiligen, Allerzielenviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Mirjam Geers; Muzikale verzorging: organist Theo Slangen en koor. Intenties: Janus Raaijmakers v.w. verj., Kaatje Raaijmakers, Ome Frans Raaijmakers, Tante Sjan Borremans, Encarnita Borremans. Mededelingen: na de viering worden de graven op het kerkhof van Hoogerheide gezegend, zaterdag 30 oktober om 14.30 uur worden de graven op het kerkhof van Woensdrecht gezegend, zondag 7 november om 09.30 uur: woord- en communieviering.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl.

Zaterdag 30 oktober om 19.00 uur: Eucharistieviering, Allerheiligen, Allerzielenviering; Voorganger: emeritus pastoor Peter de Rooij en diaken Ryan Keetelaar; Kosters: Tonio de Candia en Tonnie Dingemans: Lectrice: Anne-Marie Hendrickx; Muzikale verzorging: Jean de Clippeleir. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Mededelingen: zaterdag 6 november is er geen viering.

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, bij het Parochiecentrum te Hoogerheide, Raadhuisstraat 134 of via de website www.samenkerk.nl.

Zaterdag 30 oktober om 17.00 uur: Eucharistieviering, Allerheiligen, Allerzielenviering; Voorganger: emeritus pastoor Peter de Rooij; Muzikale verzorging: organiste Lisette van Mechelen en cantor Gerda Sanders. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Mededelingen: zaterdag 6 november is er geen viering.

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. 

Zondag 31 oktober om 11.30 uur: Woord- en communieviering, Allerheiligen, Allerzielenviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Koster: Loes Hommel; Lectrice: Marianne Matheeusens; Misdienaar: Dominic Klumpers; Muzikale verzorging: organiste Lisette v. Mechelen en koor Ossendrecht. Intenties: Sidon van Elzakker-Simons. Mededelingen: na de viering worden de graven op kerkhof Eikelhof gezegend en daarna de graven op kerkhof Ter Duinen, zondag 7 november is er geen viering.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410. Actuele informatie: www.pkgw.nl.

Zondag 31 oktober 9.45 uur: ds. I. Koeman, Borgerhout.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Sint Christoffel Parochie, Secretariaat H. Quirinuskerk, Halsteren, Lindenlaantje 13, 4661 JK Halsteren, tel: 0164-682310, open op donderdag van 9.00-12.00 uur, e-mail: quirinuskerk@sint-christoffel.nl.

Zondag 31 oktober 9.30 uur: Oecumenische viering; Voorganger: pastoor Hans de Kort en ds H. de Bie; thema is ‘De genezing van een blinde’; Zang: de gezamenlijke Quirinus en Martinus cantorij; er is tevens kindernevendienst. Intenties: Alle overleden leden van de KBO; overleden familie Luijks- Adriaansen; Richard Akkermans; jaargetijde Kees Roks en Dianneke; overleden ouders Mies-Potters; Riet Machielsen-Mies; Ria Mies-Hagens. Dinsdag 2 november 19.00 uur: Allerzielenviering; Voorganger; Pastoraal werkster Lenie Robijn. Intenties: overleden ouders Tempelaars-Nefs; Rien de Krom. Donderdag 4 november 9.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Overleden: Rinus Loos; Winfried Legein.

Viering Allerzielen

Op dinsdag 2 november worden in de H. Quirinuskerk, tijdens de viering van Woord en Gebed om 19.00 uur, alle overledenen herdacht. Speciaal diegenen, van wie we na Allerzielen 2020 afscheid hebben genomen. Voor hen wordt een kaars ontstoken, die door de nabestaanden als herinnering kan worden meegenomen. Ook wordt een gedachtenisplaatje uitgereikt. Na deze viering is er nog een samenzijn in de ontmoetingsruimte van de kerk. U kunt de viering volgen via de livestreamverbinding op www.youtube.com

Pastoraal Woord: Ruimte scheppen

Een boeddhistische monnik vroeg zijn leermeester wat er gebeurt als je de verlichting hebt bereikt. Zou je dan beter zijn dan gewone mensen? De meester glimlachte en zei: ‘Vóór de verlichting moet je houthakken en water putten. Ná de verlichting moet je houthakken en water putten.’ Het zijn nederige werkjes die door de meeste mensen als onbelangrijk worden gezien, maar zonder water komen mensen om van de dorst en zonder vuur kunnen mensen niet leven. Te veel, te weinig, we voelen meteen het effect.

De leerlingen hadden al eerder ruzie over de vraag: ‘wie is de belangrijkste onder de leerlingen?’ En in Marcus 10,37 is het weer raak en vragen Jakobus en Johannes of ze aan de linkerkant of rechterkant van Jezus mogen zitten als Jezus in zijn heerlijkheid gekomen is. Jezus maakt hun duidelijk dat ze niet weten wat ze vragen.

Elkaar helpen, er zijn voor de ander, hij voor mij en jij voor haar, is de basis van Jezus’ liefde. Hij daagt zijn leerlingen daarom ook uit om zich ontvankelijk op te stellen tegenover mensen. Denk niet dat mensen van buiten je niets te bieden hebben. Leerling van Jezus zijn houdt in dat je jezelf niet vastzet in wat jij denkt dat goed is voor de ander. Jezus roept ons op om ruimte te geven aan de ander. Die ruimte die nodig is om de ander tot zijn of haar recht te laten komen. Pas dan is het mogelijk dat Gods Geest werkzaam kan zijn in onszelf en in anderen en kunnen wij leven volgens zijn Woord.

Lenie Robijn

Pastoraal werkster Sint Annaparochie en Sint Christoffelparochie

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525.

Zaterdag 30 oktober 19.00 uur: Dienst van W.G.C. Familieviering. In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: Mines Schoonen e.v. Corrie Havermans; o.echtp. Looijen-van Osta; Maatje Robijn-de Jong; Koosje van Tilburg w.v. Christ Meesters; Voorganger: Past. L. Robijn; lector: M. de Ruiter met medewerking van het kinderkoor. Dinsdag 2 november 19.00 uur: Dienst van W.G.C., Allerzielenviering. In deze viering gedenken wij: Jan de Jong e.v. Lenie Smout en overleden ouders; o.o. van Rooij-de Wit; o.o. van Meer-de Jong; Koosje van Tilburg w.v. Christ Meesters; Jaantje de Booij; o. echtp. Dekkers-Koolen; o.o. van Dorst-Slooters; o.o. Johannes van Tillo en Geertruida de Krom; Thomas en Bep van Eck-van Gils en dochter Bep; Henk en Lies Timmers en Louis de Herdt; Jan en Truus Rens-Frijters; o. fam. de Groot-Gabreëls; o.o. Snepvangers-Otte; o.o. van den Enden-Schetters; o.o. Wouts-IJzermans en dochter Cor-Leen; o.o. Hector-van den Aarsen en zoon Matjas. Voorganger: Werkgroep W.G.C., lector: F. Veraart, zang: Samen Sterk.

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. 

Zondag 31 oktober 9.30 uur: Oecumenische dienst in de Sint Quirinuskerk te Halsteren. Voorgangers: ds H. de Bie en pastoor Hans de Kort. 

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom


Emmauskerk, Korenberg 90 in Noordgeest te Bergen op Zoom: Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.

Familiebericht in deze krant?
Bel 0164-682286
of mail naar:
info@minervepers.nl