Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Wedstrijd De Sterkste Man van de Brabantse Wal
Wedstrijd De Sterkste Man van de Brabantse Wal (Foto: )

Zondag wedstrijd De Sterkste Man van De Brabantse Wal

OSSENDRECHT - Op zondag 26 september breekt de strijd om de titel: “De Sterkste Man Van De Brabantse Wal” weer los. Afgelopen donderdag pas was er groen licht om de wedstrijd te mogen organiseren en dan wel onder extra voorwaarden in verband met corona. Je zou kunnen zeggen: De Sterkste Man Van De Brabantse Wal 2.0.


Wat is er anders dit jaar? De organisatoren: “Omdat het één van de eerste evenementen is dat weer mag doorgaan willen wij mensen die ons evenement willen bezoeken graag even op de hoogte brengen van de nieuwe regels die per 25 september a.s. ingaan. Wij zijn verplicht bezoekers boven de 14 jaar alleen toe te laten onder de strikte voorwaarde dat zij een coronatoegangsbewijs bij zich hebben in combinatie met een legitimatiebewijs! Een vaccinatiepaspoort (gele boekje) of een formulier waarop staat dat mensen volledig zijn gevaccineerd mogen wij niet als geldig accepteren. Deze QR-code wordt bij de ingang gecheckt waarbij via de controle-app een groene vink moet verschijnen en die refereert aan gegevens op het legitimatiebewijs. Dit is de enige manier om het evenemententerrein te mogen betreden. 

Publicatie gemeente Woensdrecht: Heeft u geen telefoon of smartphone waarop u uw coronabewijs (QR-code) kunt downloaden? Coronabewijzen zijn ook uit te printen via www.coronacheck.nl/nl/print/ 

Het gele boekje geldt niet als geldig toegangsbewijs. Dit moet dus de QR-code zijn (via de CoronaCheck-app op uw telefoon of uitgeprint). Wij vragen hiervoor uw begrip en hopen op deze manier weer een mooi evenement neer te zetten en de veiligheid van ons allemaal te bewaken.

Het evenemententerrein is volledig afgesloten, dit houdt in van de Zr. Marie Adolphinekapel tot aan de Cichorei met aan de zijde van de Adolphinekapel de ingang en uitgang. Bij deze ingang zal het coronatoegangsbewijs wordt gescand (QR-code) en een legitimatiebewijs getoond dienen te worden. Natuurlijk bent u onder deze voorwaarde, net als andere jaren weer van harte welkom om te komen kijken hoe de sterke mannen zich in het zweet gaan werken om de titel: “De Sterkste Man Van De Brabantse Wal” te behalen. Het terras van de Harmoniezaal is langs de Molendreef en aan de kant van De Cichorei vrij toegankelijk voor voetgangers. Voor mensen die vanuit de Molendreef richting de Coop willen geldt dat zij om de afzetting van het evenemententerrein dienen te lopen richting het padje naast Hotel Dekkers.

We hebben dit jaar ca. 40 deelnemers in 2 categorieën: 1 categorie + 105 kg en 1 categorie -105 kg. Naast de bekende namen die al regelmatig aan onze strijd hebben meegedaan doen er ook deelnemers mee die eerder dit jaar al de strijd aangingen voor de titel: ”De Sterkste Man Van Nederland”. Zo behaalde Kevin Hazeleger op het Nederlands Kampioenschap van De Sterkste Man van Nederland een mooie 6e plaats en Kevin de Jong ging naar huis met een 9e plaats. We zijn trots dat deze mannen mee willen doen aan ons evenement en daarmee zorgen voor een spannende en uitdagende strijd!

Ook aan de kinderen is gedacht. Er zal tijdens het evenement een springkussen staan buiten het evenemententerrein waarop alle kinderen uit Ossendrecht zich kunnen uitleven, terwijl de ouders genieten van de wedstrijd en het terras. Houdt er als omwonenden wel rekening mee dat het kruispunt bij de Harmoniezaal voor alle verkeer (m.u.v. voetgangers) gesloten zal zijn vanaf het Adolphineplein tot aan de Cichorei.

De wedstrijd zal van start gaan om 11.00 uur waarbij het startsein gegeven zal worden door een speciaal iemand. Vanaf 10.30 uur bent u van harte welkom om te komen kijken! Hopelijk zien we u zondag 26 september aanstaande”, aldus de organisatoren van wedstrijd De Sterkste Man van De Brabantse Wal. 

Meer berichten